Jon Bertelsen (midten) har to koner   Annika (til. v) og Suzanne (til h.). På God Morgen, Norge 2. juledag fortalte de om hvordan juletreet skapte problemer i hjemmet i fjor. (Foto: TV 2)
Jon Bertelsen (midten) har to koner Annika (til. v) og Suzanne (til h.). På God Morgen, Norge 2. juledag fortalte de om hvordan juletreet skapte problemer i hjemmet i fjor. (Foto: TV 2)

To koner og tre juletrær

Cognac-gründer Jon Bertelsen og hans to koner, Annika og Suzanne, deler alt. Men juletre klarer de ikke å bli enige om.

- Vi er tre veldig sterke personer med veldig sterke meninger om alt mulig. I fjor hadde vi tre juletre for vi klarte ikke å bli enige om hvor de skal stå, fortalte Suzanne (21) da hun og ektemannen Jon Bertelsen (36) og hans andre kone Annika (35) var i God Morgen, Norge- studio fredag 2. juledag.

Se utdrag fra intervjuet øverst i artikkelen

Hele innslaget finner du på TV 2 Sumo (gratis)

- Jeg ville ikke stå i veien

Det er gått åtte år siden cognac-gründeren Jon Bertelsen giftet seg med Annika. Flere år senere, da Annikas venninne Suzanne kom på besøk til Oslo, begynte saker og ting å skje.

Annika-Bertelsen (Foto: TV 2)
Annika-Bertelsen (Foto: TV 2)
- Det utviklet seg sakte og sikkert et varmt vennskap og kjærlighetsforhold mellom Suzanne og Jon også. Jeg så ikke noen grunn til å stå i veien for det. Det hele fungerte veldig bra, forteller Annika.

- Vi lot ikke henne få reise. Hun fikk ikke lov, skyter Jon inn.

- Sjalusi ikke et problem

De tre lever nå under samme tak. Siden bigamiekteskap ikke er lov i Norge, kan ikke Suzanne og Jon gifte seg. Men for å fullbyrde det hele hadde de en bryllupslignende seremoni, og i januar feirer de 1 års «bryllupsdag».

Jon-Bertelsen (Foto: TV 2)
Jon-Bertelsen (Foto: TV 2)
Til tross for litt merkelige utfordringer når det gjelder juletre, mener Jon at trekløveret ikke har det så annerledes enn vanlige mennesker som lever i parforhold.

Sjalusi hevder han er deres minste problem.

- Sjalusi er ikke noe som forstyrrer hverdagen vår. Der er vi ikke noe mer eller mindre sjalu enn andre mennesker, tror jeg. Men selvsagt er det komplisert å få tre voksne mennesker til å stemme overens i smak. Jeg kjenner at jeg taper mange diskusjoner, ler Jon.

- Avslappet og naturlig

- Hvordan er det da når Jon gir komplementer. Klarer han å fordele dem?

Suzanne-gift-med-Jon-Bertelsen (Foto: TV 2)
Suzanne-gift-med-Jon-Bertelsen (Foto: TV 2)
- Jon er veldig flink til akkurat det. Vi får veldig masse komplementer, begge to. Det er ikke slik at hvis han har gitt Annika en klem, så må han gi meg en klem. Det er ikke sånn det er. Det er veldig avslappet og naturlig hjemme hos oss. Jeg får en klem når jeg vil ha en klem. Annika får en klem når hun vil ha en klem. Uten at det nødvendigvis trenger å være et problem, fortalte Suzanne.

Rotter seg ikke sammen

Og er noen misfornøyde med andre, så er terskelen lav for å gi beskjed.

- Hvis én er misfornøyd, så går man direkte på og sier «sånn er det». Og er det to, så sier begge ifra. Og det kan være om det er jeg og henne, eller hun og han. Det er åpent og ærlig. Det er aldri noen som rotter seg sammen, forteller Annika.

Jon Bertelsen med konene Annika og Suzanne (Foto: Camilla Helena Wernersen/NRK)
Jon Bertelsen med konene Annika og Suzanne (Foto: Camilla Helena Wernersen/NRK)

Vil leve åpent

Jon, Annika og Suzanne har tidligere besøkt God Morgen, Norge. De er alle lettet over å kunne leve mer åpent med deres kjærlighetsforhold.

- Det har vært en utrolig befrielse. Nå kjenner vi folk på riktige vilkår. Hvis vi nå blir kjent med nye mennesker, så har de ikke for høye forventninger til vår moralske og etiske standard, spøker Jon.