Kirkvaag_680 (Foto: NRK, © RR)
Kirkvaag_680 (Foto: NRK, © RR)

Den komplette komiker

Kos deg med kjente og mindre kjente klipp fra Trond Kirkvaags 40-årige karriere.

Ingen komikere i verden har vunnet like mange priser som Trond Kirkvaag vant på TV-festivalen i Montreux. Det viser at det ikke bare var i Norge man satte pris på hans form for humor.

På 1970-tallet slo han seg sammen med Knut Lystad og Lars Mjøen, som skulle bli et begrep under navnet KLM. ”Brødrene Dal”-serien var en av deres mange suksesser, som fenget folk i alle aldre.

Et at Trond Kirkvaags fremste kjennetegn var hans parodier i verdensklasse. I programmet Showtalk fikk han spesielt utfolde seg med dette, der han parodierte blant andre Tor Erling Staff, Vidar Theisen, Yngve Hågensen, Toralv Maurstad som Georg Anker Hansen fra Hotel Cæsar, og ikke minst Kåre Valebrokk i duell mot Einar Førde. Uforglemmelig er også hans parodi av Ingrid Espelid Hovig.

– Å framstille Trond Kirkvaags komikervirke på en time, er som å fortelle norgeshistorien på fem minutter. Vi kunne minst ha laget et helaftens program, sier Andreas Diesen som har laget programmet, der vi også treffer flere av Kirkvaags venner og kolleger.

På NRK1 fredag kl. 20.15.

Se også:

«Sissel Kyrkjebø på Røros» på TV 2 fredag kl. 20.00.

Film: «Isslottet» på TV 2 Zebra fredag kl. 00.40.

«Underholdningsåret 2008» på TV 2 fredag kl. 21.30.

«Jul i sjømannskirken» på TV 2 fredag kl. 17.30.