Arsenal og Aston Villa  (Foto: ALESSIA PIERDOMENICO/REUTERS)
Arsenal og Aston Villa (Foto: ALESSIA PIERDOMENICO/REUTERS)

Klar for Boxing Day?

Her er siste nytt før samtlige oppgjør i Premier League 2. juledag.

Om 16. mai er fotballens nasjonaldag her hjemme, må «Boxing Day» kunne sies å være det i England.

Følg Boxing Day i Livesenteret!

Samtlige lag i Premier League skal i aksjon, med en rekke interessante oppgjør i vente.

Her er siste nytt fra lagene:

Stoke - Manchester United (13.45):

Stoke: Det er over en måned siden Stoke vant sist (1-0 mot West Bromwich), og bare takket være flere av storklubbenes overraskende dårlige sesong holder Staffordshire-klubben seg over streken.
Thomas Sørensen skal være klar igjen for vertene etter fingerskaden han pådro seg under oppvarming mot Blackburn sist. Andy Griffin, Salif Diao, Leon Cort og Dave Kitson er veldig tvilsomme, mens Mamady Sidibe og Liam Lawrence definitivt er ute.

- Vi forventer en tøff kamp. Uansett hvilket lag Sir Alex Ferguson velger er de fulle av kvalitet, sier Stoke-manager Tony Pulis.

Premier League - Tabeller | Terminliste | Statistikk | Spillerstaller

Man. Utd.: Dette blir første test for United etter klubb-VM og spørsmålet er hvordan laget har taklet den lange reisen like før juleprogrammet. Laget har syv poeng opp til serieleder Liverpool, men to kamper til gode og bør slå Stoke for å begynne å tette luken.
Lagene møtte hvernandre for bare halvannen måned siden, noe som endte med hele 5-0-seier til United på Old Trafford.
Ingen skadeproblemer å melde hos verdensmesteren, men Patrice Evra begynner soningen på sin fire kampers utestengelse.

- Vi er i god form etter de to kampene i Japan, så vi tar med oss det før kampen, sier Ryan Giggs.

Portsmouth - West Ham (14.00):

Portsmouth: Hjemmelaget kjemper for å henge med i kampen om UEFA-cup-plass, men har kun én seier på de siste seks kampene og bør kanskje heller begynne å se nedover på tabellen. Pompey har mistet Lassana Diarra siden sist, men får John Utaka og Younes Kaboul tilbake etter skader. Glen Johnsen derimot har ikke klart å bli frisk i tide og mister sin fjerde kamp på rad. De to lagene møttes også på «Boxing Day» for to år siden. Da vant Pompey 2-1 på Upton Park.

- Vi må kutte ut dumme defensive feil og gå tilbake til å holde nullen for å gjøre det vanskelig å slå oss, er manager Tony Adams håp før kampen.

West Ham: Både sportslig og økonomisk krise hos the Hammers som ryktes å måtte holde januarsalg for å holde klubben flytende økonomisk. I serien flyter de såvidt over nedrykksstreken etter bare én eneste trepoenger på de siste tolv kampene. Scott Parker, Valon Behrami, Matthew Etherington og James Collins er alle friskmeldt til kampen, mens Kieron Dyer har blitt syk etter å ha kommet tilbake fra skade. Dean Ashton og Danny Gabbidon er heller ikke klare til kamp.
West Ham har aldri slått Portsmouth i Premier League.

Chelsea - West Bromwich (14.00):

Chelsea: Kaptein John Terry må sone etter utvisningen mot Everton, men Ricardo Carvalho kan bli spilleklar og erstatte Terry. Dersom Carvalho ikke rekker kampen blir det sannsynligvis Branislav Ivanovic som danner midtstopperpar sammen med Alex. Michael Essien og Franco Di Santo er derimot ikke friskmeldte ennå.
Stamford Bridge er ikke det fortet det var under José Mourinho. Denne sesongen har the Blues bare vunnet tre hjemmekamper. Den forrige så langt tilbake som 1. november. Men laget har ikke tapt for West Ham siden 1979, og vil ta sin tolvte strake seier mot the Baggies om de vinner.

Premier League - Tabeller | Terminliste | Statistikk | Spillerstaller

West Brom.: Laget ligger sist før julekampene, men fikk en real opptur med seieren over Manchester City på søndag. Det var den første trepoengeren på ti kamper for the Baggies som bare har tatt fire poeng på bortebane denne sesongen. Kaptein Jonathan Greening meldes klar hos gjestene, mens Borja Valero og Felipe Teixeira neppe rekker kampen. Manager Tony Mowbray feirer 800 dagers jubileum som sjef for Albions mot Chelsea, men er veldig lite optimistisk, selv om vertene mangler Terry.

- Å miste kapteinen mot laget som ligger sist - jeg tror ikke de mister for mye søvn av det. Jeg så en kamp nå nylig der de hadde 31 skudd på mål. Motstanderen hadde to, sier Mowbray.

Tottenham - Fulham (14.00):

Tottenham: Nedtur for vertene sist etter 1-2-tapet for bunnrival Newcastle, men Harry Redknapps inntog på White Hart Lane har definitivt vært av den positive sorten, og laget ser nok heller oppover enn nedover på tabellen. Spurs har vunnet sine fire siste kamper på «Boxing Day», deriblant mot Fulham i fjor da Tottenham vant hele 5-1.
Jermaine Jenas og Darren Bent skal være klare til kampen, mens Ledley King og Jonathan Woodgate blir sjekket like før kampstart. Alan Hutton og Giovani dos Santos er derimot ikke friske nok til å spille.

- Vi går inn i en skikkelig kamp nå, og vi vet det. Lagene vi møter fremover er plassert rundt oss på tabellen og vi vil ikke miste poeng i disse kampene, sier Jenas.

Fulham: Sammen med Stoke er Fulham det eneste laget som ikke har klart å vinne borte denne sesongen. Men Roy Hodgsons mannskap er i form, og vi må tilbake til 1. november for å finne forrige tap (Everton 0-1). Laget tar med seg selvtillit til oppgjøret mot Spurs både med tanke på den flotte 3-0-seieren over Middlesbrough sist, men også fordi the Cottagers vant 2-1 da Spurs gjestet Craven Cottage for en drøy måned siden. Zoltan Gera er definitivt ute etter å ha skadet seg mot Boro. Også Diomansy Kamara og Seol Ki-hyeon er på skadelista for Fulham som har med Erik Nevland og Brede Hangeland i troppen til White Hart Lane.

- Vi vet julen blir vanskelig med tanke på kampprogrammet. Humøret kunne allikevel ikke vært særlig bedre. Det er ingen vrangforestilling i forhold til vanskeligheten med å prøve og vinne på White Hart Lane, men jeg tror vi er klare for utfordrinngen, sier Hodgson før kampen.

Liverpool - Bolton (16.00):

Liverpool: Assistentmanager Sammy Lee håper både Rafael Benitez og Fernando Torres returnerer til denne kampen. Benitez har blitt operert for nyrestein, mens Torres igjen har fått en lyskeskade. Også Fabio Aurelio og Javier Mascherano kan bli klare til kampen, mens Philipp Degen og Martin Skrtel neppe rekker å bli friske.
For første gang siden 1996 kunne the Reds feire jul på toppen av tabellen, men selv om laget ikke har tapt siden 1. november, må tre strake uavgjortkamper på hjemmebane vekke bekymring.

- Det sier litt om troppens kvaliteter når laget har klart å bli serieleder uten Fernando i lange perioder, sier Sammy Lee før møtet med Bolton.

Bolton: The Wanderers feiret jul på øverste halvdel av tabellen, men det er bare fem poeng ned til Manchester City under streken. Så langt har det vært enten eller for Gary Megsons mannskap. Bolton er det laget med færrest uavgjorte kamper (to) så langt denne sesongen. Laget har faktisk vært bedre borte enn hjemme til nå, og har fire seire og fem tap før kampen på Anfield. Mot de store lagene har det dog blitt null poeng så langt. Aston Villa, Manchester United, Chelsea, Arsenal og Liverpool har alle tapt samtlige poeng mot Bolton. Liverpool vant på Reebok senest 15. november (0-2). Ingen skadeproblemer å melde hos gjestene med unntak av langtidsskadde Joey O'Brien og Tamir Cohen. Den største bekymringen må være at Bolton aldri har vunnet borte mot Liverpool i serien.

- Vi har en elendig statistikk på Anfield. Jeg kan ikke huske å ha fått et godt resultat der bortsett fra i cupen for noen år siden. Det kommer definitivt til å bli en tøff kamp, men vi må dra dit med håp om å klare poeng, sier Bolton-keeper Jussi Jääskeläinen.

Middlesbrough - Everton (16.00):

Middlesbrough: Som så ofte før blir det en kamp for å overleve for Yorkshire-laget. Tidvis godt spill, men uten resultat har vært mye av resepten for Gareth Southgates menn. Laget har bare scoret 17 denne sesongen. Kun Fulham (16) og West Brom (14) har nettet færre. Formen er heller ikke mye å skryte av. Bare tre poeng på de seks siste, og et fryktelig 0-3-nederlag for Fulham sist. Gary O'Neil og Mido er meldt klare hos vertene, mens Didier Digard ser ut til å miste begge julekampene for Boro.

- Det blir en god utfordring for oss, og en kamp vi ser frem til. Som i enhver kamp i serien må vi gjøre vårt beste for å vinne, men vi er i stand til å klare det, tror Southgate.

Premier League - Tabeller | Terminliste | Statistikk | Spillerstaller

Everton: Bare Chelsea og Liverpool er bedre borte enn Everton så langt, men en håpløs hjemmestatistikk (1-4-4) gjør at the Toffees «bare» er nummer syv så langt. Blant lagene som har klart poeng på Goodison er kommende motstander Boro, som stjal med seg ett poeng da lagene møttes 16. november (1-1). David Moyes mannskap fikk hard medfart av Chelsea på mandag, både Leon Osman og Joseph Yobo er tvilsomme etter den kampen. Ellers består skadelisten av Louis Saha, Victor Anichebe, Yakubu Aiyegbeni, Nuno Valente, Lars Jacobsen, James Vaughan og Segundo Castillo. Gjestene har dog et overtak på sine verter med kun ett tap på de siste ti innbyrdes.

- Vi frykter ingen på bortebane siden vi har gjort det så bra. Middlesbrough vil bli tøft. Det er kaldt, vanskelig, men vi sloss som brødre på bortebane og vil gjøre det igjen, lover keeper Tim Howard.

Manchester City - Hull (16.00) :

Man. City: Med bare ett poeng på de fire siste befinner City seg under streken før oppgjøret mot Hull. Varierende hjemmeform og håpløs bortestatistikk gjør at spekulasjonene om manager Mark Hughes fremtid på City of Manchester Stadium går skyhøyt. Laget har bare vunnet én kamp siden 26. oktober. Benjani Mwaruwari er ute, det samme er Martin Petrov, Michael Johnson og Valeri Bojinov. Ched Evans og Darius Vassell er tvilsomme, mens Robinho, Daniel Sturridge og Jô ser ut til å rekke oppgjøret. Det endte 2-2 da lagene møttes på KC Stadium for en drøy måned siden.

- For øyeblikket sliter vi med å få til det spillet og de resultatene vi trenger. Når vi får litt mer kvalitet inn i laget vil ting snu, sier en kjøpekåt Mark Hughes.

Hull: Hvilken debut i Premier League! Tigrene fra Yorkshire er uten tvil sesongens store positive overraskelse. Til tross for baer én seier på de ni siste befinner de seg på en smått sensasjonell sjetteplass til nå. Laget har en solid bortestatistikk (4-4-1) og kommer garantert til å sloss som nettopp tigere for å holde den ved like. Sam Ricketts er suspendert. Andy Dawson erskadet, mens Anthony Gardner og Craig Fagan er på bedringens vei. Paul McShane er klar igjen etter å ha stått over mot Sunderland grunnet at han er på lån fra the Black Cats.

- Dersom Mancehster City spiller opp i mot sitt beste er de veldig gode, men vi kan skape trøbbel for lag med løpskapasiteten og dødballene våre. Det er masse press på Mark Hughes, og forhåpentligvis kan vi bruke den situasjonen til å gjøre det bra, sier Hull-manager Phil Brown.

Sunderland - Blackburn (16.00):

Sunderland: Managerløse Sunderland har fått en real oppsving etter at Ricky Sbragia overtok midlertidig for Roy Keane. Laget klarte nesten poeng på Old Trafford, og har fulgt opp med 4-0 mot West Brom og 4-1 mot Hull etter det. Luka ned til City på nedrykksplass er allikevel bare på tre poeng, så vertene bør klare full pott mot også nedrykksplasserte Blackburn for å ha litt pusterom. Nok en seier kan fort føre til at Sbragia får overta permanent. El-Hadji Diouf testes like før kampstart, mens Craig Gordon og George McCartney ennå ikke er klare for spill. 2-1-seieren på Ewood Park 15. november bør gi laget ekstra selvtillit før et nytt møte med Rovers.

- Vi fikk en vanskelig kamp hos dem i november, men vi klarte å ta med oss seieren etter å ha blitt slaktet de første 45 minuttene. De kommer hit godt organisert og spillerne vil prøve å imponere deres nye manager Sam Allardyce. Så dette blir en enda vanskeligere kamp, spår Sbragia.

Premier League - Tabeller | Terminliste | Statistikk | Spillerstaller

Blackburn: Big-Sam klarte å føre Blackburn til deres første seier på tolv kamper da laget nedsablet Stoke 3-0 sist. Morten Gamst Pedersens nye sjef må først og fremst få orden på forsvaret. Ingen lag i Premier League har sluppet inn flere til nå (34 baklengs). Også borteformen må forbedres. Rovers har bare tatt to poeng på fremmed gress siden 27. september. Allardyce fortsetter sannsynligvis med samme lag som sist siden Roque Santa Cruz og Vince Grella er foreløpig ikke klare for spill igjen. Det betyr at Gamsten får fornyet tillit fra sin nye manager.

- Jeg er veldig glad for at vi klarte å starte med en seier, siden det var veldig viktig. Som alle vet, også spillerne, var det bare et lite hinder vi klarte å komme over. Nå må vi få til en rekke med kamper uten tap. Den starter mot Sunderland borte og Manchester United hjemme, sier Sam Allardyce.

Wigan - Newcastle (16.00):

Wigan: The Latics fikk en forlenget juleferie på grunn av Uniteds tur til Japan. Før det stod de med en finfin rekke resultater med unntak av 0-1-tap for Arsenal 6. desember. Hjemme på JJB Stadium har Steve Bruces mannskap funnet formen, og har tre strake seiere på eget gress. I tillegg kan de lene seg på en solid hjemmestatistikk mot Newcastle som ikke aldri har klart å vinne mot Wigan på bortebane i serien. Bare målforskjellen skiller de to mostanderne på henholdsvis 11. og 12. plass, og lagene virker nærmest jevngode, noe som også 2-2 på St. James' Park i november viste. Emmerson Boyce er tilbake for vertene etter skade, mens Wilson Palacios returnerer etter suspensjon. Henri Camara er også klar igjen etter sykdom.

Newcastle: Joe Kinnear fortsetter sitt sukséssfylte vikaropphold i Nord-England, og kan se tilbake på seks kamper uten tap og bare ett nederlag på de siste ni. Laget har klart å få et lite pusterom til nedrykksstreken, og vil sammen med Wigan sloss om å klatre opp på øverste halvdel av tabellen etter kampen. Obafemi Martins og Shola Ameobi er svært tvilsomme, mens Joey Barton, AlanSmith og Ignacio Gonzalez alle definitivt forblir på skadelisten.

- Jeg vil bare fortsette å gjøre akkurat det samme som nå. Jeg skal få det beste ut av disse spillerne, og få Newcastle inn blant de ti beste permanent, sier Joe Kinnear.

Aston Villa - Arsenal (18.15):

Aston Villa: John Carew er fortsatt ikke spilleklar for the Villans som jakter luke ned til Arsenal i denne kampen. Birmingham-laget er i imponerende form med tre strake seiere og seks uten tap, deriblant mot Arsenal på Emirates der de vant 2-0 15. november. Martin O'Neill har allikevel litt hodebry før denne kampen, med Martin Laursen og Carlos Cuellar svært tvilsomme. Nigel Reo-Coker og Zat Knight ser ut til å ta de plassene.

- Dersom vi vinner kampen gir det oss en enorm psykisk opptur. Det vil bli en utrolig dobbel å slå dem både hjemme og borte. De er et lag med masse talent som alltid har klart å kvalifisere seg til Mesterligaen uten problemer, sier Martin O'Neill.

Premier League - Tabeller | Terminliste | Statistikk | Spillerstaller

Arsenal: Kjempenedtur for Arsenal da det viste seg at Cesc Fabregas blir ute i opptil fire måneder. I tillegg er også Theo Walcott, Eduardo og Thomas Rosický ute med skade, mens Emmanuel Adebayor må sone for utvisningen mot Liverpool. Vanskelig å si hva slags form Arsène Wengers gutter er i. To tap ble etterfulgt av to seire, mens laget nå har spilt uavgjort de to siste. Uansett er alt annet enn seier enn skuffelse og et tilbakeslag for the Gunners i kampen om mesterskapet. Laget har åtte poeng opp til ligaleder Liverpool før kampen på Villa Park.

- Villa er teoretisk med i toppkampen, men om du spør om de har sjanse til å vinne serien må jeg si nei. For en plass blant de fire beste er de en trussel. Vi er tre poeng bak og har en god mulighet til å ta de igjen. Det er en veldig viktig kamp for oss, sier Arsenals franske manager.

Kilder: The Times, Sky Sports, Setanta, BBC, Daily Mail, Manchester Evening News, Guardian, Telegraph.