Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den grenseløse originalen mener det ikke så vondt, men gjør seg likevel til en plage for litt mer høytidelige personer, som likningssjefen, lensmannen og presten.

Til gjengjeld har han et godt forhold til høna Pricilla. Lensmannsungene er også gode venner. Naboen Arne er dessuten god å ty til når Fridtjof får lyst på en tår hjemmebrent.

Av grunner han selv ikke kan få øye på, har Fridtjof heller ikke hellet med seg når det gjelder damer, enda han gjerne skulle ha sett dette annerledes. Han er opp over ørene forelsket i Bjørg, som dessverre er gift med likningssjefen.

Bjørg er dirigent for kvinnekoret i bygda. Fridtjof skal være solist for mannskoret Ytre Enebakk. Dette tar ikke bygdas øvrighet nådig opp. Både lensmann og prest ser helst at Bjørg og kvinnekoret står for sangen på julaften. De ber damene øve i hemmelighet.

Dessuten legger de en like slu som ondsinnet plan for å rydde Fridtjof med mopeden av veien én gang for alle. Men Fridtjof er ikke helt tapt bak en vogn. Den ustoppelige superoriginalen lar seg ikke avfeie så lett.

Med et stjernelag bestående av Elisabeth Andreassen, Hege Schøyen, Marianne Krogness, Bjørn Sundquist, Jon Eikemo, Nils Vogt, Tommy Kørberg og mange, mange flere inntar Øivind Blunck Ytre Enebakk som superoriginalen Fridtjof. Programmet er en reprise fra 1. juledag i fjor.

Se «Fridtjofs jul» på NRK1 kl. 19.55.

Se også:

«Eventyrprinsessen» på TV 2 mandag kl. 20.00.

«Uskyldig dømt» på TV 2 mandag kl. 21.40.

Film:«Nå er det jul...igjen» på TV 2 mandag kl. 15.50.

«Norges Herligste» på TVNorge mandag kl. 21.30.