Kokkekjemi_680
Kokkekjemi_680

Risotto slik du aldri har smakt den

Heston Blumenthal prøver å forbedre denne delikatessen fra det italienske kjøkken.

For hjelp og inspirasjon treffer han en italiensk mesterkokk som har hele tre stjerner i Michelin-guiden. Det har han fått takket være sin safranrisotto.

Etter det respektfulle møtet med den eldre kokken, møter han en oppfinnsom kokk som går nye veier. Han setter smak på risottoen ved hjelo av uvanlige ingredienser – både pulverkaffe og ansjos er blant disse.

Blumenthal lærer om risdyrking av to risprodusenter. De forteller hvor viktig det er at den eldes på fat. Full av ny lærdom drar Blumenthal tilbake til kjøkkenet sitt for å finne ut hva han skal gjøre med risottoen. Det blir ikke lett å finne ut av, faktisk blir dette hans hittil største utfordring.

Se «Kokkekjemi» på TVNorge fredag kl. 20.00.

Se også:

«Sarahs fornemmelse for kultur» på TV 2 fredag kl. 23.10.

«Historien om Norge: Eventyret om skreien» på NRK2 fredag kl. 21.35.

«Høydepunkter fra Golden Goal» på TV 2 fredag kl. 22.40.

«Falling Down» på TV3 fredag kl. 21.30.