jensenmann (Foto: TV 2)
jensenmann (Foto: TV 2)

Angrep regjeringens kriminalpolitikk

Frp og regjeringen i bitter krangel om politi- og alkoholpolitikk i dagens spørretime.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frp, med formann Siv Jensen og Frps justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen, gikk hardt ut mot Stoltbeberg regjeringens politikk for å styrke politiet i Norge.

- Hva vil regjeringen gjøre, på kort sikt, for å få mer politi i gatene, og få tryggheten tilbake hos innbyggerne, spurte Siv Jensen.

- Styrket politi

Statsminister Jens Stolenberg svarte med at forebygging, mindre ulikheter og også et sterkt politi er nødvendig for å gjøre landet tryggere. I tillegg sa han at

Bevilgningene til politiet er økt med to milliarder kroner, og det er ansatt flere ansatte politifolk nå enn noen gang før og politiet fikk nylig 52 millioner kroner for å gi politiet større handlefrihet med for eksempel sivilt ansatte.

Han trakk også frem at staten har satset på bruk av DNA-spor, for å lette politiets arbeid, og at det er rekordhøyt opptak på politihøyskolen.

Se hele debatten om politi- og sjenkepoltikk over.

- Alkohol årsak til vold

- Politimesteren i Oslo har gått ut å advart Oslos befolkning for å gå i sentrum på grunn av fare for ran og voldskriminalitet. Hvordan kan statsministeren være fornøyd med dette? spurte Ellingsen.

Dette provoserte Stoltenberg. Han trakk inn fremskrittpartiets motstand mot å redusere sjenketidene til utestedene i Oslo, som manglende evne til ville gjøre noe med de som er årsaken til all volden.

Politiet har ytret ønske om å stramme inn reglene for sjenking av alkohol for å få bukt med den økende gatevolden nattestid.

Se Bøhler snakke om sjenkepolitikken i TV 2 Nyhetskanalen onsdag morgen.
(artikkelen fortsetter under)

279546

Sjenketider

- Oslopolitiet har bedt om en innstramming i skjenkepolitikken. Jeg registrerer at Frp-byrådet i Oslo ikke lytter til politiet når de kommer det dette rådet, sier Stoltenberg.

Statsministeren støtter dermed leder i Oslo Ap, Jan Bøhler, som går inn for at alle skjenkesteder i hovedstaden skal stenge klokken 02.00. Nå har 533 utesteder i Oslo sjenking til klokken 03.00 om natten.

Bøhler har uttalt at alkohol og sjenkepolitikk er hovedårsaken til blind vold nattestid.

- Det aller meste av voldsepisodene skjer av berusede personer. De kommunene som har redusert sjenketidene har opplevde en nedgang i kriminaliteten. Derfor er det viktig at Oslo kommune ser på sin skjenkepolitikk, sier Stoltenberg.