Ullmann fyller 70 år 16. desember, og TV 2 sender i den anledning et program med Norges eneste internasjonale filmstjerne.


I 'God kveld Norge spesial' tar Ullmann for seg sine oppturer og nedturer i sin 50 år lange filmkarriere.


God Kveld Norges reporter Jesper Edvardsen har gjennom hele oppveksten fulgt Liv Ullmanns karriere fordi hans bestefar Viggo Ullmann var i slekt med, og nær Liv.


Jesper hadde aldri møtt Liv Ullmann før i sommer, og møtet ble spesielt.
 
- Liv Ullmann provoserer enkelte nordmenn. Jeg vet ikke hva årsaken til dette er,  kanskje er det hennes nådeløse ærlighet, spør Jesper Edvardsen.


Liv Ullmann er nominert til Oscar to ganger, for rollene i "Utvandrarna" (1971) og "Ansikte mot ansikte" (1976). I senere år har Ullmann fått en ny karriere som filmregissør. Hun er også kjent som forfatter av flere selvbiografiske bøker skrevet på 1970-tallet, som vakte internasjonal oppmerksomhet.
 
- Det ble nesten litt flaut, fordi der satt en skuespiller som er nominert til Oscar to ganger, men hun var mest interessert i å høre om hva jeg drev med. Det kanskje dette som er så spesielt  med Liv Ullmann. Hun byr på en utrolig nærhet og et engasjement, sier Jesper Edvardsen.


I programmet møter vi også Meryl Streep, som Liv Ullmann har kjent i over 30 år.


- Jeg vil se mer av Liv Ullmann, sier Meryl Streep til gratulanten.

På TV 2 torsdag 18. desember kl. 20:30.