Eneboligen var fullstendig overtent da brannmannskapene ankom stedet. (Foto: Stein Lilleøy / Vestlandsnytt)
Eneboligen var fullstendig overtent da brannmannskapene ankom stedet. (Foto: Stein Lilleøy / Vestlandsnytt)
Fire personer er så langt bekreftet omkommet etter boligbrannen på Flusund i Herø.  (Foto: Tipser MMS til 02255/Morten Lillenes)
Fire personer er så langt bekreftet omkommet etter boligbrannen på Flusund i Herø. (Foto: Tipser MMS til 02255/Morten Lillenes)

Festet i huset før dødsbrann

Over 20 personer skal ha vært på fest i huset på Flusund i Herøy hvor fire personer mistet livet i en brann søndag morgen.

Alle de omkomne er hentet ut av bolighuset, opplyser informasjonsansvarlig Erland Schei ved Sunnmøre politidistrikt til tv2nyhetene.no ved 16-tiden.

I ettermiddag friga politiet navnene på fire personer som er savnet etter branntragedien i Møre og Romsdal. Disse er Kelly Nerland Remøy (22) fra Herøy, Steffen Myklebusthaug (22) fra Herøy, Marius Voldsund (20) fra Herøy og Kamilla Grimstad (17) fra Hareid. Navnene er offentliggjort i samråd med de pårørende.

- Vi har indikajsoner på at de har vært i huset på branntidspunktet, men vi har ikke identifisert noen av de omkomne, understreker politiets informasjonsansvarlig, Erland Schei, til tv2nyhetene.no.

Dermed vil politiet foreløpig ikke slå fast om det er de fire savnede som er døde.

Les også: Fire funnet døde etter dødsbrann

Kan være flere i huset

En mann i 20-årene kom seg ut av huset i tide og skal ikke være skadet. Han har i dag vært i samtaler med politiet.

Politiet jobber med å kartlegge hvem som befant seg i huset, og Schei kunne ikke utelukke at det har vært flere personer i boligen da tv2nyhetene.no pratet med han tidligere i dag.

- Vi er ikke sikre om det er flere døde siden vi ikke har kunnet fysisk gå inn i huset. Det er fortsatt ikke trygt å gå inn i huset, sa Schei.

Fest i huset

Ved 14-tiden sendte politiet ut en ny pressemelding hvor de fastslo at det ser ut til å ha vært en fest i huset før brannen startet i natt. Huset var ikke bebodd av en familie, men utover dette vil ikke politiet si noe om hvem som bodde i huset.

Krimteknikere fra Ålesund bistår politiet med åstedsgranskningen. Lensmannen i Herøy, Per Otto Myklebust, opplyser at de har bedt Kripos om hjelp i etterforskningen. Politiet har foreløpig ikke gått ut med noen brannårsak, men det er ingenting som tyder på at brannen er påsatt, får tv2nyhetene.no opplyst.

Kriseteam

Politiet fikk melding om brannen i halv sju-tiden i morges. Hele huset var overtent da brannvesenet ankom stedet. Først ved 0830-tiden hadde brannmannskapene kontroll over flammene.

Pårørende kan ringe telefonnummer 70 08 13 00. Her vil de bli videreformidlet til kriseteamet i Herøy. Kirketorget i Herøy kirke vil også være åpent søndag fra klokken 11.30.