Moss Lufthavn Rygge.  (Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX)
Moss Lufthavn Rygge. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX)

Stortinget sa nei til Rygge

Stortingsflertallet sier nei til flere passasjerer på Moss Lufthavn Rygge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et forslag om å fjerne taket på 774.000 reisende i året fra flyplassen fikk ikke flertall under en avstemning i Stortinget sent torsdag kveld.

Krever bedre vilkår

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete fikk i dag overrakt over 7.000 underskrifter fra folk i Østfoldregionen som krever konkurransedyktige vilkår for Rygge.

Forslaget om å tillate flere passasjerer på flyplassen, samt å utvide åpningstiden med en time til midnatt ble fremmet av Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti og støttet av Venstre.

Dramatikk

To av Arbeiderpartiets representanter fra Østfold hadde varslet at de ville bryte med sin egen regjering og stemme for forslaget, som dermed ville fått flertall.

Men bare minutter før avstemningen gikk Irene Johansen (Ap) på talerstolen og trakk støtten. Dermed fikk forslaget 49 stemmer, mens 52 stemte mot.

- Denne saken har i løpet av kvelden utviklet seg til å bli et politisk spill som vi ikke vil delta i, sa Johansen fra Stortingets talerstol.

Dialog med flyplassen

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete sa i debatten i Stortinget at hun er i dialog med flyplassens ledelse og ser viktigheten av å beholde Rygge.

Men vedtaket i Stortinget gjør at det rødgrønne flertallet inntil videre sier nei til muligheten for videre vekst gjennom flere passasjerer og senere ankomster, Forslaget inneholdt også en åpning for at forsinkede fly skulle få lande etter midnatt. Dette ble også nedstemt.