OVERTAR START: Knut Tørum  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
OVERTAR START: Knut Tørum (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Vil gi Myggen sentral rolle

Starts nye trener Knut Tørum vil gi Erik «Myggen» Mykland en sentral rolle på laget.

Sør Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Tidligere Rosenborg og Moss-trener Knut Tørum ble torsdag presentert som ny Start-trener.

Se Start presentere Tørum i videovinduet øverst i saken!

Han har signert for tre år på Sør Arena. Det første Tørum ønsker å gjøre er å få Erik Myggen Mykland tilbake i toppform.

- Vi håper å få Erik Mykland tilbake i god, gammel Tippeligaform slik at han vise oss alle hva som bor i ham, sier Tørum til TV 2 Sporten.

- Med Myggen på laget handler det om å finne en rolle han kan være god i. Jeg ønsker å bygge opp hver enkelt spiller, fortsetter han.

Knut Tørum (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Knut Tørum (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Glad for å være tilbake
Tørum er glad for å være tilbake som trener Tippeligaen.

- Begge parter hadde lyst til dette. Start har gode rammebetingelser, en spennende spillerstall, en flott stadion og gode treningsforhold. Jeg gleder meg fantastisk mye til denne utfordringen, sier han.

Starts sportsdirektør Svein Mathisen mener Tørum er en perfekt mann til den utfordrende jobben på Sør Arena.

- Vi snakket med Tørum flere ganger og fant ut at kjemien stemte. De tankene Tørum hadde samtstemte med de Start ha. Vi har gått gjennom sportsplanen til Start med Tørum og nå stemmer det greit med det trener også ønsker, sier Matta – med henvisning til exiten til Arne Sandstø, som trakk seg fordi han var uenig i Starts vei videre.

Knut Tørum vil etablere Start på den øvre halvdel av Tippeligaen.

- Hjemme på Sør Arena skal vi gi alle lag to omganger med juling, sier treneren, som ikke har bestemt seg for om det blir 4-3-3 eller 4-4-2-formasjon de neste sesongene.

- Med de ressursene denne klubben har kan vi bli et stabilt Tippeligalag.

Erik Mykland  (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Erik Mykland (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Kan bli endringer
Han varsler samtidig at det kan bli utskiftninger i stallen.

- Slik vil det alltid være i fotballen - noen spillere kan forsvinne og nye kan komme inn. Start har imidlertid det yngste laget i Tippeligaen med mye lokale innslag. Stallen slik den ser ut nå er spennende.

Start har de siste sesongene spist trenere. De siste tre årene har Tom Nordlie, Stig Inge Bjørnebye, Benny Lennartsson og Arne Sandstø alle trent Kristiansand-klubben – og forlatt klubben med bøyd hode.

- I fotballen er dette noe du må leve med. Mener klubben at den er best tjent med et skifte, så må vi leve med det. Men vi er definitivt ikke her for å bli nomader. Intensjonen er at vi skal holde ut med hverandre i mange år fremover, sier han.

Morten Rønning blir Tørums assistenttrener i Start. Bård Borgersen er også tiltenkt en rolle i trenerteamet.

Tørum starter i jobben som Start-trener 1. januar 2009.

Blir Tørum en suksess i Start? Si din mening i kommentarfeltet under!