Bengt Eriksen (Foto: Håvard Solem/TV 2)
Bengt Eriksen (Foto: Håvard Solem/TV 2)

- Resultatene slo inn grunnmuren

Bengt Eriksens kandidat til å ta over etter Åge Hareide er Trond Sollied.

Se hele intervjuet med TV 2s fotballekspert i videovinduet øverst i saken

Mandag ble det kjent at Åge Hareide gir seg som landslagssjef. Det kom på ingen måte som et sjokk etter begredelige resultater den siste tiden, heller ikke TV 2s fotballekspert Bengt Eriksen er spesielt overrasket.

Flaue tap
- Hadde Hareide noe valg?

- Et valg hadde han jo forsåvidt. Han har jo sagt utover hele høsten at han ikke er typen som gir seg, og at han vil stå på for å få trenden til å snu. Men den har vart så lenge nå at det begynner å bli vanskelig. Vi har spilt åtte kamper uten seier i 2008, fire uavgjort og fire tap. Det handler også mye om måten tapene har kommet på. Sånn sett var ikke det at han trekker seg overraskende. Men det som han har sagt strider jo imot det han har gjort i dag, sier Eriksen til TV 2 Sporten.

Les også: Gråtkvalt Hareide tok farvel

Det at Hareide hele tiden har stått hardnakket selv om resultatene har uteblitt kan tyde på at det ikke bare var hans egen beslutning.

- Det kan det jo tyde på, men jeg tror ikke det. NFF har ingen som helst tradisjon for å hive landslagssjefer. De får stort sett holde på veldig lenge. Jeg tror ikke de har lagt noe press på Åge for at han skulle gi seg. Resultatene slo inn grunnmuren.

UNDER PRESS: Åge Hareide  (Foto: Lise Åserud/SCANPIX)
UNDER PRESS: Åge Hareide (Foto: Lise Åserud/SCANPIX)

Hareide fikk en god start som landslagssjef, men han klarte ikke å føre Norge til et mesterskap.

Les også: Keeper-Knudsen ikke overrasket

Lanserer Sollied
- Han ville forandre mye, han var tøff og skulle skape stolte øyeblikk. Det begynte bra. Men så begynte VM-kvaliken, vi kom nesten dit og så klarte vi nesten å komme til EM. Deretter har det dalt ganske kraftig.

- Hvem bør ta over?

- Jeg synes Trond Sollied er og forblir en soleklar kandidat til å ta over landslaget. Vel og merke hvis han vil være norsk landslagssjef og ikke fotballtrener for et klubblag.

Se hele intervjuet med TV 2s fotballekspert i videovinduet øverst i saken