Gørild Mauseth (Foto: Morten Holm)
Gørild Mauseth (Foto: Morten Holm)

NRK anker nakenscenedommen

NRK kommer til å anke dommen der de ble dømt til å betale 155.000 kroner til Gørild Mauseth for å ha vist en nakenscene av henne. Les også: NRK misbrukte sexscenen

-Vi er svært overrasket over dommen. Den vil helt klart bli anket, sier Turid Grønlund, redaksjonssjef i Store Studio til TV 2

Nakenscenen var hentet fra filmen «Brent av frost» og ble vist på programmet «Store Studio».

Les også: - Det handler ikke om sexen

De frontale nakenbildene

Mauseth mente NRK brøt en klausul om at scenen ikke skulle vises i en annen sammenheng og gikk rettens vei mot statskringkasteren. Tingretten har gitt Mauseth medhold, melder NRK.

Tingretten kom fram til at gjengivelsen av de frontale nakenbildene ble ansett i strid med «god skikk». De frontale nakenbildene hadde ikke «aktuell og allmenn interesse» i lovens forstand, og bruken kunne ikke bygges på ytringsfriheten.

Den uvanlige avtaleklausulen skjerpet kravene til NRKs aktsomhet ved sitatets utforming, men ble ikke ansett avgjørende for sitatrettens omfang.

Erstatning og oppreisning

Partene var enige om at Mauseths økonomiske tap utgjorde 110 000 kroner, som NRK må dekke. I tillegg ble kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas pålagt å betale oppreisning til Mauseth med 45 000 kroner, samt saksomkostninger med 81 880 kroner.

Les hele dommen her

Skal feire

Gørild Mauset selv er i Italia og mottok dommen der. -Jeg er kjempeglad.

Nå skal jeg ut og spise lunsj for å feire, sier hun på telefon.

278449