Gomes (Foto: JACEK BEDNARCZYK/EPA)
Gomes (Foto: JACEK BEDNARCZYK/EPA)

Sats på disse lagene

Premier League og tysk fotball på mandagens oddsdobbel.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 8. desember, frist kl. 20.10:
107 Nürnberg - Hansa Rostock H 1,55
115 West Ham - Tottenham - over/under 2,5 B 1,70

Totalodds: 2,64

Nürnberg på opprykksjakt
2. Bundesliga. Nürnberg var på vei mot sin andre borteseier, på rad og totalt, da Osnabrück utlignet på overtid sist. Hjemme har forrige sesongs nummer 16 i Bundesliga klart seg brukbart. Fortsatt noen fravær av mindre betydning i troppen.

Kun målforskjellen holder Hansa Rostock på riktig side av nedrykksstreken før kveldens hengekamp. 9-0-triumfen over Koblenz i oktober ble et vendepunkt i negativ forstand, de syv påfølgende har bare innbrakt to poeng. 0-3-5 totalt på fremmed gress. Pearce (f) er tilbake fra karantene. Tre spillere er fortsatt uaktuelle med langtidsskader, men fire spillere er også friskmeldt i løpet av helgen.

Med mange utskiftninger i sommer, henger det på greip at Nürnberg har trengt tid. Vi tror vertene fortsetter den gode trenden, og nøyer oss med 1,55 for hjemmeseieren.

Målfattig byderby
Premier League. West Ham forsvarte seg til 0-0 på Anfield sist, den tredje strake uten baklengs. I motsetning til vertene hadde de ingen midtukekamp. Bowyer (m) er usikker, fortsatt noen langtidsfravær. Tap i to av de tre siste seriekampene for Tottenham, som likevel må sies å være i god form. Harry Redknapp møter klubben han tidligere trente, i et derby med mange følelser involvert. Jenas (m) er friskmeldt, Modric (m) er usikker. Ellers ingen fravær av nevneverdig betydning.

West Ham har vært gjerrige i begge ender under Zola, kun én av de åtte siste kampene har endt med mer enn 2,5 scoringer. Gjestene har overvekt av målrike kamper. Før 2-1-triumfen over Watford i Carling Cup sist, ble det imidlertid nøyaktig én scoring totalt i tre kamper på rad. Keeper Gomes kan trygt sies å ha hevet seg. 1,70 for en målfattig affære er interessant.

Vurdert av Magnus Wattne