Ronaldo  (Foto: FRANCK FIFE/AFP)
Ronaldo (Foto: FRANCK FIFE/AFP)

Se Ronaldo få Gullballen

Dager med meninger fra fjern og nær er endelig over.
Se Cristiano Ronaldo motta Gullballen!

Se Ronaldo få overrakt det prestisjetunge trofeet i videovinduet over!

Fotballverdenen har fremstått som delt, men søndag ettermiddag tok Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo endelig livet av alle meningsytringene fra fjern og nær da han stolt kunne motta den legendariske Gullballen i Frankrike.

23-åringen mottok 446 poeng i kåringen foretatt av 96 sportsjournalister verden over - 165 soleklare poeng foran Barcelonas Lionel Messi.

Prisen regnes som beviset på at Ronaldo var verdens beste spiller forrige sesong.

Den klare seieren har imidlertid ikke blidgjort alle innenfor verdens største idrett. Profilerte menn som Franck Ribery, Lionel Messi, Marcello Lippi og José Mourinho har alle uttalt seg kritisk.

Les også: - Bryr meg ikke om gullballen
Les også: Ribéry furter etter kåring
Les også: Lippi: - Ronaldo fortjente ikke Gullballen
Les også: - Ronaldo burde ikke fått Gullballen

Portugiseren la ikke skjul på at han setter enormt stor pris på utmerkelsen, og gliste bredt da han endelig kunne heve trofeet.

- Det er alltid viktig å bli assosiert med de beste fotballspillerne gjennom historien. Det jeg ønsker er at det også skal fortsette å være slik. Jeg har jobbet hardt de siste årene, er villig til å lære og fortsette å vinne trofeer. Jeg har fortsatt mer å lære og ønsker å vinne flere gullballer. Jeg ønsker å bli husket, sa Ronaldo under kåringen.

Samtidig benyttet han anledningen til å avfeie alle spekulasjoner om hvor han spiller de neste årene.

- Jeg føler meg hjemme i Manchester fordi jeg sluttet meg til klubben mens jeg ennå var veldig ung. Jeg har spilt for dem i fem år nå. At jeg har vunnet en slik pris ved å spille for dem, gjør meg glad, veldig glad, og komplett. Men det skal ikke ende her. Jeg skal vinne flere priser, både som enkeltspiller og sammen med laget, sa Ronaldo.