RISIKOFYLT: Ekspertene advarer mot å gripe inn i voldsepisoder der våpen er innblandet. Offeret i denne voldsepisoden slapp unna med mindre hodeskader. (Foto: Benjamin Bakken / TV 2)
RISIKOFYLT: Ekspertene advarer mot å gripe inn i voldsepisoder der våpen er innblandet. Offeret i denne voldsepisoden slapp unna med mindre hodeskader. (Foto: Benjamin Bakken / TV 2)

Ny voldsnatt i Oslo

17 slåsskamper og ti personer skadd på fem timer. - Helt normalt, sier politiet. Les den rystende politirapporten her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til lørdag 6. desember mellom klokken 23 og 04 fikk Oslo-politiet melding om hele 17 voldshendelser i hovedstaden.

Flere masseslagsmål, en brukket nese, utslåtte tenner, trusler, hode- og kuttskader er blant hendelsene politiet registrerte. Kun fire personer ble pågrepet.

Les mer om hendelsene nede i saken

- Helt normalt

CCTV vold Oslo (Foto: Politiet)
CCTV vold Oslo (Foto: Politiet)
- Dette er en helt normal natt for oss. Jeg rynker ikke på brynene etter å ha gått gjennom nattloggen nå, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad til tv2nyhetene.no lørdag morgen.

Etter 35 år i politiet har Hjulstad registrert en utvikling i nattelivet til det verre.

- Det er klart det har blitt mer vold. Folk blir også mer hensynsløse. De gir liksom blaffen i hva som skjer med offeret. Det så brutalt og hensynsløst, forteller operasjonslederen.

Statistikken fra 2007 viser at hele 4.606 voldhendelser ble anmeldt ved Oslo politidistrikt. Tallenen for 2008 er ennå ikke, men i første halvår i år registrerte politiet i hovedstaden en økning i voldsanmeldelser på hele 7,4 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Bør hele sentrum av Oslo overvåkes med videokameraer?
Du kan si din mening under artikkelen.

- Helt ville slåsskamper

De siste årene har Oslo-politiet kunne overvåke nattelive på Karl Johans gate, Oslo S og Egertorget via overvåkingskamera.

- Vi ser noen helt ville slåsskamper. Folk som ikke kan forsvare seg blir sparket i hodet. Andre hopper på folk som ligger nede. Det er så utrolig brutalt noen ganger, forteller Hjulstad.

Natt til fredag var TV 2 vitne til en voldshendelse midt på Karl Johans gate. En mann ble slått og sparket så hardt at han ble liggende bevisstløs igjen på fortauet.

Se video av det brutale overfallet her. Vi advarer mot sterke scener.

Her er nattas voldshendelser

På oppfordring fra tv2nyhetene.no tar operasjonsleder Hjulstad en gjennomgang av nattas politilogg. Detaljene er sjokkerende:

Klokken 22.45:
8-10 ungdommer slåss inne på T-banestasjonen på Majorstua. Politiet rykker ut og når de kommer fram løper ungdommene bort. De som er igjen blir jaget bort av politiet.

Klokken 00.10:
Politiet får melding om et masseslagsmål i Kongens gate. 8-10 personer slåss. Da politiet kom fram var det rolig. Ingen tør å si hva som hadde skjedd.

Klokken 01.05:
Slåsskamp utenfor Hard Rock Café på Karl Johan. En person blir bortvist av politiet. Ingen personer ble skadet.

Klokken 01.10:
Slåsskamp ved Egertorget. En mann blir kjørt til arresten. Ingen personer skadd.

Klokken 01.15:
En mann blir slått ned og ranet utenfor Regjeringsbygget i Akersgata. Raneren brukte en flaske som slagvåpen og det 56 år gamle offeret blir kjørt til legevakta.

Klokken 01.20:
Et utested på C.J. Hambros plass ringer inn og forteller om slåsskamp inne i sine lokaler. Vaktene på stedet satt håndjern på mannen. Da politiet kommer, blir mannen bortvist. Ingen personer om til skade.

Klokken 01.30:
Politiet får melding om at en mann slår vilt rundt seg med en jernstang på Europarådets plass. Mannen blir pågrepet av politiet og kjørt i arresten.

Klokken 01.35:
Utenfor Oslo Domkirke på Karl Johan kommer politiet over en mann som er slått ned og blør kraftig fra et kutt over øyet. Mannen spytter blod.

Klokken 01.42:
En person blir slått ned av to gutter og en jente utenfor kjøpesenteret Oslo City. Han blør fra nesen. Da politiet kom, var gjerningspersonene borte. Offeret blir kjørt hjem da skadene ikke var så alvorlige.

Klokken 02.30:
En mann på Karl Johans gate ringer inn og sier han er slått i hodet med et ølglass og at han blør mye. Politiet rykker ut, men finner aldri mannen. Ifølge politiet har mannen trolig tatt seg til legevakten for egen maskin.

Klokken 02.40:
Natteravnene ringer politiet og forteller om mange ampre personer i Storgata. Særlig en person er svært utagerende. To personer har fått kutt i ansiktet og blør. Da politiet kommer til stedet viser det seg at samtlige involverte er så beruset at de ikke vet hvem som gjorde hva. En person blir kjørt til legevakta, men ingen blir pågrepet.

Klokken 02.50:
Masseslagsmål inne på et utested på C.J. Hambros plass – samme sted hvor politiet rykket ut tidligere på kvelden. Ti til tolv personer var involvert, men da politiet om løp alle der ifra. Natteravner på stedet så en skadd person, men han forsvant sammen med de andre.

Klokken 03.15:
En mann blir slått ned og får brukket nesa på Lapsetorget. Ifølge politiet var mannen oppegående, men ingen gjerningsperson ble pågrepet.

Klokken 03.40:
Politiet får telefon fra en mann som kom over en sovende person ved Nasjonalteateret. Da han forsøkte å vekke ham, fikk han et spark i hodet.

Klokken 03.50:
Ny melding om bråk utenfor Hard Rock Café. En utagerende person ønsket å slåss, men politiet har ingen å sende.

Klokken 03.55:
En politipatrulje ved Stortinget kommer over en person som er slått i munnen. Flere tenner ble slått ut. Mannen blir kjørt til legevakta. En annen person er også skadd, men ingen ble pågrepet.

Klokken 04.05:
Politiet får melding om slåsskamp ved Karl Johans gate og Skippergata. En mann blir pågrepet og kjørt i arresten.