otto+jespersen
otto+jespersen

Svarer på tiltale

Otto Jespersen frykter reprise av Lillehammer-drapet i 1973 etter han ble anmeldt for jødehets.

Sist uke ble Otto Jespersen anmeldt for jødehets av Kurt Valner, som mistet ni familiemedlemmer i tyske konsentrasjonsleiere under Andre Verdenskrig. Valner reagerte sterkt på en monolog der Jespersen blant annet sa:

- Jeg vil også benytte anledningen til å minnes alle de milliarder av lopper og flatlus som mistet livet i tyske gasskamre, uten å ha gjort noe annet galt enn å slå seg ned på personer av jødisk opphav.

Valner ble sjokkert over uttalelsene i «Torsdagsklubben» og sa til Dagsavisen at Otto var «respektløs og krenkende».

Si din mening nederst i saken!

Frykter Lillehammer-reprise

Otto pleier sjelden å kommentere oppstyr rundt seg selv, men i sesongavslutningen til «Torsdagsklubben» gjør han et unntak og bruker hele monologen på jødehetsanmeldelsen.

Se monologen øverst i saken!

Otto uttrykker satirisk at han frykter en reprise av Lillehammer-drapet i 1973, der den marokkanske kelneren Ahmed Bouchiki ble forvekslet med en annen, og drept av en Israelsk agent.

- Med denne blemma friskt i minnet, er jeg bekymret over at noen som ligner på meg skal få svi for mine uttalelser, sier Jespersen mens han trekker frem et bilde av Blomster-Finn og seg selv, og påpeker hvem som er hvem.

- Vi blir ikke bestevenner

Han forteller videre at ekstremister kan glemme å tolke anmeldelsen som en seier for deres egne kampsaker.

- Det sitter kanskje noen nynazister og ytterliggående muslimer der ute nå, som blir våte i skrittet og tenker: «Nå har vi fått Otto med på laget!». Glem det! Med tanke på at man må skrape sammen 30-40 av dere, for å oppnå en IQ som er på høyden med vettet til en gjennomsnittlig jøde, så tror jeg dessverre ikke vi blir bestevenner med det første.

Si din mening nederst i saken!

Besøk «Torsdagsklubbens» hjemmeside her!