Wayne Rooney  (Foto: Dave Thompson/AP)
Wayne Rooney (Foto: Dave Thompson/AP)
Wayne Rooney  (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS / SCANPIX)
Wayne Rooney (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS / SCANPIX)
Ronaldo  (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)
Ronaldo (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)

- Vi jager Chelsea og Liverpool

Alex Ferguson holder med Arsenal og West Ham det neste døgnet.

Manchester City - Manchester United 0-1

- Vi trengte tre poeng i dag. Vi ligger etter Liverpool og Chelsea. Vi jager dem og måtte vinne for å ta innpå. Nå håper vi at Chelsea (møter Arsenal) avgir poeng i dag og Liverpool (møter West Ham) gjør det samme i morgen.

Det sier Sir Alex Ferguson etter seieren over dagens seier.

United-press
Cristiano Ronaldo var svært nære ved å gi gjestene føringen etter 14 minutter, men portugiserens heading gikk like over. Alex Fergusons mannskap var klart best det første kvarteret, og hjemmelaget skapte ikke en eneste sjanse før det var spilt en halvtime. Stephen Ireland traff stolpen, men dommeren hadde allerede blåst for noen uregelmessigheter inne i feltet.

Tre minutter før pause fikk laget fra Old Trafford betalt for sitt massive press. Michael Carrick sendte avgårde et skudd fra skrått hold, Rooney var på rett plass på returen og satte ballen enkelt i mål.

Kampen var jevnere etter sidebytte. Benjani hadde en stor sjanse etter 56 minutter, men angriperens avslutning traff bare nettveggen.

Ronaldo fikk se det gule kortet av dommer Howard Webb etter 57 minutter. United-stjernen ble straffet etter at han la Shaun Wright-Phillips i bakken.

City ofret alt
Portugiseren kom i fokus nok en gang bare ni minutter senere. Ronaldo handset med vilje på en United-corner og ble sendt i dusjen av dommeren. Uniteds nummer sju hevdet at han hørte en fløyte da han dyttet ballen vekk med hendene. Uten tvil dagens merkeligste situasjon i Manchester.

- Han trodde han hørte dommerfløyten, men jeg skal ikke gå inn på den episoden, for da kan vi bli her i hele dag, sier Sir Alex Ferguson til Sky Sports.

Bortelaget ble presset hardt mot slutten, men det var United som hadde den største sjansen i sluttminuttene. Hart ble med i angrep på en corner på overtid, men måtte bråsnu da Ryan Giggs fikk tak i ballen. Veteranen fant Rooney som prøvde seg fra 60 meter mens City-keeperen løp det han var god for mot eget mål. Hart rakk akkurat tilbake og fikk avverget skuddet som hadde gått rett i nettmaskene.

Rooneys scoring fra første omgang holdt helt inn for United som tok med seg tre viktige poeng fra The City of Manchester Stadium

- I 1. omgang var vi strålende og dominerte kampen. Ti minutter ut i 2. omgang skjerpet seg City seg, og kom til noen skudd på mål, men de var aldri en stor trussel, sier Ferguson.