Steinulf Tungesvik tapte nominasjonskampen i Hordaland Senterparti.  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Steinulf Tungesvik tapte nominasjonskampen i Hordaland Senterparti. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Tungesvik vraket fra Sp-toppen

Den tidligere profilerte statssekretæren Steinulf Tungesvik tapte kampvotering i Hordaland Senterparti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som statssekretær under samferdselsminister Liv Signe Navarsete ble Tungesvik ofte sendt ut i krigen for å forsvare samferdsels-Norges rykte. I vår gikk han av som statssekretær, med klare ambisjoner om å komme på Stortinget.

Nominasjonsmøte

Lørdag måtte han imidlertid gi tapt etter at Kjersti Toppe ble lansert som motkandidat under Hordaland Senterpartis nominasjonsmøte. Toppe vant kampvoteringen med 31 mot 30 stemmer, melder BA .

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen topper lista for Hordaland Arbeiderparti. Det er klart etter partiets nominasjonsmøte søndag. Per Rune Henriksen og Hilde Magnussen Lydvo følger på de neste plassene.

Også andre lokalepartilag har nominajsonsmøter i helgen, hvor de har nominert kandidater til neste års stortingsvalg. Se listen under:

Rogaland

I Rogaland Senterparti kapret Magnhild Meltveit Kleppa som ventet førsteplassen på nominasjonslista til Stortingsvalget. Geir Pollestad sikret seg andreplassen på den samme lista.

Rogaland Arbeiderparti er også ferdige med sin nominasjon. Tore Nordtun er innstilt på førsteplass, med Eirin Sund og Torfinn Opheim på de neste plassene.

Møre og Romsdal

Møre og Romsdal Ap er også ferdige med lista si. De har Else May Botten på topp og Svein Gjelseth på andreplass. Tove Lise Torve (Sunndal) og Eva Vinje Aurdal (Ålesund) følger på plassene etter.

I Møre og Romsdal Frp blir Harald Tom Nesvik fra Ålesund ny listetopp etter Lodve Solholm som ikke ønsket gjenvalg. På andreplass følger Oscar Jarle Grimstad fra Hareid, på tredjeplass Mette Hanekamhaug fra Molde og på fjerdeplass Jon Georg Dale fra Volda.

Jenny Klinge fra Surnadal vant kampvoteringen om førsteplassen på Stortingsvalglisten til Møre og Romsdal Senterparti mot ordfører i Volda Ragnhild Aarflot Kalland. Klinge har i et drøyt år møtt fast som representant. Aarflot Kalland ble nummer to på lista.

Sogn og Fjordane

Sogn og Fjordane Ap melder at Ingrid Heggø er innstilt på førsteplass, med Tor Bremer på plassen etter. Sonja Edvardsen, som i dag er ordfører i Eid kommune, er nominert på 3. plass.

Sogn og Fjordane Frp er også ferdige med møtet sitt. Stortingsrepresentant Åge Starheim fra Selje er nominert på topp, foran Anne June Huus fra Jølster og Rita Navarsete fra Sogndal på tredjeplass.

Troms

I Troms Venstre er Roar Sollied fra Målselv valgt til førstekandidat, mens Jonas Stein Eilertsen fra Tromsø er nominert på andreplass.

Østafjells

Buskerud KrF har nominert Eva Høili på topp. Hun er eneste kvinne som topper en liste i Buskerud. KrF har ingen på Stortinget fra det fylket i dag.

I Telemark blir Terje Lien Aasland ny listetop for Arbeiderpartiet. Han ble enstemmig valgt på nominasjonsmøtet i dag. Stortingsrepresentantene Gunn Olsen og Sigvald Oppebøen Hansen vant begge kampvoteringer og havnet på henholdsvis andre og tredjeplass på lista.

Kåre Pettersen fra Stokke vant kampen om førsteplassen på Vestfold Venstres liste. Pettersen fikk 20 stemmer, mens Hallstein Bast og Tor Homlied som stilte som motkandidater fikk åtte semmer hver. På andreplass nominerte Vestfold Venstre Monica Hofer Augheim fra Tjøme.

Pettersen sitter for øvrig sitter fast på flyplassen i Bangkok. Flyplassene der har vært stengt i flere dager på grunn av demonstranter som krever statsministerens avgang.

Les mer: Demonstrantene strammer grepet

- Det hele er på en måte uvirkelig sett opp mot at jeg jo mer enn gjerne skulle vært til stede på nominasjonsmøtet på lørdag. For meg selv er det jo svært uheldig og jeg vil jo ikke få anledning til å fremme meg selv som en kandidat for Vestfold Venstre, sier Pettersen på Stokke Venstres nettside.

Hordaland Ap har nominasjonsmøte søndag.