SOM VENTET: Liv Signe Navarsete ble ikke overraskende nominert på toppen av Stortingsvalglisten til Senterpartiet.  (Foto: SCANPIX)
SOM VENTET: Liv Signe Navarsete ble ikke overraskende nominert på toppen av Stortingsvalglisten til Senterpartiet. (Foto: SCANPIX)

Fem minutter var nok

Ingen nominasjonsstrid i Sogn og Fjordane Senterparti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikke bare ble partileder Liv Signe Navarsete nominert på toppen av Stortingsvalglista, men hele lista ble klar på rekordtid - fem minutter.

Ingen strid

Mens det i flere partier har vært knallhard kamp om plasser som kan gi mandater på Stortinget, ble det som ventet ingen strid rundt hvem som skal toppe lista til Sogn og Fjordane Senterparti.

På plassen bak Liv Signe Navarsete, havnet Erling Sande fra Gloppen. Han møter i dag som varamann på Stortinget, mens Navarsete sitter i regjering.

Ny tillit

Barnebarnet til Per Borten fikk ny tillit på toppen av valglista til Sør-Trøndelag Senterparti. Ola Borten Moe har sittet på Stortinget siden 2005.

På andreplass nominerte Sør-Trøndelag Senterparti Heidi Greni fra Holtålen.

Nestleder topper

Inger Lise Hansen gikk til topps etter kampvotering under nominasjonsmøtet til Vestfold KrF torsdag kveld. Nestlederen i KrF skal dermed prøve å kapre mandat i et fylke partiet ikke har vært representert siden 2001.

På andreplass nominerte Vestfold KrF Hans Hilding Hønsvall som er ordfører i Andebu kommune.

Fogderistrid

I Møre og Romsdal Senterparti er det stor spenning knyttet til hvem som skal toppe valglista. Partiet har nominasjonsmøte lørdag.

Ordfører i Volda Ragnhild Aarflot Kalland topper forslaget fra nominasjonskomiteen, mens et mindretall ønsker at nåværende representant Jenny Klinge fra Surnadal.

Dermed er det ikke bare duket for kvinnekamp, men også en kamp mellom to av fogderiene i fylket.

I Møre og Romsdal Arbeiderparti har nominasjonskomiteen foreslått Else May Botten på topp, foran Svein Gjelseth, Tove Lise Torve og Eva Vinje Aurdal.

Eneste kvinne

Eva Høili fra Røyken kan bli eneste kvinne på toppen av en valgliste i Buskerud. Hun er foreslått på topp for KrF, som i dag ikke er representert fra fylket.

Listeforslaget til Troms Venstre toppes av Roar Sollied fra Målselv, mens Jonas Stein Eilertsen fra Tromsø er foreslått på andreplass.

Gir seg ikke

Seksten år på Stortinget er ikke nok for Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa. Hun ønsker fire nye år for Rogaland Senterparti, og er foreslått på topp, mens statssekretær i Samferdselsdepartementet Geir Pollestad er foreslått som annenkandidat

Heller ikke Tore Nordtun synes seksten år er nok. Han er nok en gang foreslått på toppen av Rogaland Arbeiderpartis liste. På plassene bak ham står Stortingsrepresentantene Eirin Sund og Torfinn Opheim.

Terje Aasland er foreslått som ny listetopp i telemark Arbeiderparti. Alle de tre på toppen av listeforslaget er stortingsrepresentanter. På de neste plassene følger Gunn Olsen og Sigvald Oppebøen Hansen.

Kamp bak toppen

Stortingsrepresentant Ingrid Heggø fra Høyanger er foreslått på toppen av listen til Sogn og Fjordane Arbeiderparti. Det er ventet kamp om andreplassen mellom Tor Bremer og Hilmer Høl, mens Sonja Edvardsen og Jorunn Eide Kirketeig kjemper om tredjeplassen.

I Hordaland Senterparti er Steinulf Tungesvik fra Bergen foreslått på toppen av Senterpartiets liste, foran Solfrid Borge fra Ullensvang.

Nesvik Frp-topp

Etter at Lodve Solholm har takket nei til gjenvalg, blir Harald Tom Nesvik ny listetopp for Møre og Romsdal Frp. På de neste plassene i listeforslaget følger Oskar Jarle Grimstad fra Hareid, Mette Hanekamhaug fra Molde og John Georg Dale fra Volda.

I Sogn og Fjordane Frp er Stortingsrepresentant Åge Starheim fra Selje foreslått på topp, mens Anne June Iversen Huus fra Jølster står på andreplass og Rita Navarsete fra Sogndal på tredjeplass.

Minister på topp

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og Stortingsrepresentant Per Rune Henriksen, begge fra Bergen er foreslått på topp av Hordaland Arbeiderparti sin liste foran nominasjonsmøtet søndag. På de neste plassene følger Hilde Magnussen Lydvo fra Voss og Dag Ole Teigen fra Fjell, mens det er ventet kampvotering mellom Magne Rommetveit fra Stord og Tove Brandvik fra Lindås om femteplassen på lista.

Kåre Pettersen fra Stokke er foreslått på toppen av listen til Vestfold Venstre.