JAGER TERRORISTENE: Her er indiske marinesoldater som har vært med i operasjonen mot terroristene på Taj Mahal Hotel.  (Foto: AP)
JAGER TERRORISTENE: Her er indiske marinesoldater som har vært med i operasjonen mot terroristene på Taj Mahal Hotel. (Foto: AP)

Fant 12 lik på hotellrom

Motstridende meldinger om antall drepte på Taj Mahal Hotel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag formiddag kommer det motstridende meldinger om utviklingen i Mumbai.

Rapporter om skyting utenfor et sykehus og jernbanestasjonen viste seg å være falsk alarm. Rapporter om at så mange som 50 terrorister var funnet døde på hotell Taj Mahal, er moderert.

TV-kanalen IBN siterer indiske marinesoldater på at de observerte 12 til 15 lik på et rom inne på Taj Mahal Hotel. Ved 11-tiden meldte det samme nettstedet at de hadde funnet rundt 30 lik på ulike områder av hotellet, som ble gjennomsøkt rom for rom fredag.

- Taj har rundt 400 rom og det var blod overalt. For å unngå sivile ofre, var vi forsiktige når vi skjøt, sier kommandosjefen.

- Terroristene dekket ikke ansiktene. De hadde på seg t-skjorter og alle var under 30 år, forteller han.

HARDE KAMPER : Indiske soldater tar oppstilling utenfor Oberoi Trident hotell. Seks gisler fryktes drept av terroristene. (Foto: Gurinder Osan/AP / SCANPIX)

Gisler skutt

En talsmann fra The National Security Guard (NSG) i Mumbai sier til den indiske nyhetskanalen CNN-IBN at seks gisler skal være skutt på luksushotellet Trident Oberoi.

- Terroristene vil ikke høre på noen ting. De nekter å overgi seg. De truer med drepe alle, fortelte talsmannen i morgentimene.

Etter mer enn 36 timer er situasjonen fortsatt uavklart flere steder i byen. Alle gislene som var på Taj Mahal hotell er satt fri, men man kunne fortsatt høre skyting på hotellet ved åtte-tiden.

Ved 10-tiden meldte CNN at soldatene hadde kontroll på Trident Oberoi.

Politi og journalister beskutt

Rapporter går ut på at politi og jornalister ble beskutt i morgentimene.

148 skal være reddet ut av Trident Oberoi-hotellet. Her skal minst to terrorister være skutt og drept.

REDDET FRA MARERITTET: En kvinne reddes ut av fra Trident Oberoi hotell etter over 30 timer i fangenskap. (Foto: Altaf Qadri/AP / SCANPIX)

Har du tips eller er du i Mumbai? Kontakt TV 2 Nyhetene!

Stormet jødisk senter

I morgentimene stormet hæren et jødiske senter hvor et ukjent antall gisler var innesperret. Skarpskyttere avfyrte skudd mot senteret og kommandosoldater kom seg inn i lokalene.

Ifølge IBN ble tolv soldater sluppet ned på taket av bygningen fra to helikoptre.

Syv gisler ble i løpet av kort tid reddet fra senteret. Det er uvisst hvor mange terrorister som befinner seg i senteret for øyeblikket. Politiet mener operasjonen mot terroristene vil være over i løpet av kort tid.

Dødstallene stiger

I en koordinert aksjon angrep terrorister ni ulike mål på samme tid i den indiske millionbyen Mumbai onsdag kveld. Minst 150 mennesker er bekreftet døde og minst 327 er skadet i terrorangrepene.

Folk som oppholdt seg på hoteller restauranter sykehus og trafikknutepunkt ble tilfeldige ofre for angrepene.

Her slo terroristene til. Se videografikk under: