Kommandosoldater blir firt ned fra helikopter og lander på et hus eid av israelere i Colaba, Mumbai fredag.  (Foto: Saurabh Das/AP/SCANPIX)
Kommandosoldater blir firt ned fra helikopter og lander på et hus eid av israelere i Colaba, Mumbai fredag. (Foto: Saurabh Das/AP/SCANPIX)

Stormer jødisk senter i Mumbai

Indiske kommandosoldater aksjonerer fredag morgen mot det jødiske senteret hvor et ukjent antall gisler er innesperret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Situasjonen i Indias handelshovedstad er fremdeles ikke under kontroll, mer enn 36 timer etter at terrorangrepene startet i Mumbai.

Soldater stormer det jødiske senteret Nariman, som også går under navnet Chabad Lubavitch.

Fra omkringliggende bygninger avfyrer skarpskyttere skudd mot senteret, og kommandosoldater blir firt ned fra helikoptre. Ifølge den indiske nyhetskanalen CNN IBN har tolv soldater blitt sluppet ned på taket av bygningen av to helikoptre.

Følg situasjonen direkte på CNN IBN.
(tv2nyhetene.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne sider.)

Kuttet strømforsyningen

Soldatene tar seg inn i leilighetskomplekset for å overmanne angriperne som holder et ukjent antall gisler. Kommandosoldatene har så langt gjennomsøkt de to øverste etasjene, melder den indiske nyhetskanalen.

Politiet har kuttet strømforsyningen til senteret, blant annet for å forhindre at terroristene holder seg oppdatert på situasjonen via tv.

Noen timer senere kommer meldingene om at minst sju gisler er løslatt fra det jødiske senteret.

Les også: Gislenes skrekkhistorier

- Gisler drept

Samtidig, på hotellene Tribent Oberoi og Taj Mahal, går soldater gjennom rom for rom og leter etter overlevende. Minst sju utenlandske statsborgere er løslatt fra Tribent Oberoi hotell, iføge nyhetsbyrået AP.

CNN IBN meldte i åtte tiden norsk tid at seks gisler skal være drept på hotellet.

Mer enn 400 mennesker er reddet ut av det andre luksushotellet Taj Mahal, og soldater skal i løpet av natten ha drept tre av terroristene som var på hotellet. Torsdag morgen norsk tid ble det meldt at alle gislene her var løslatt. Samtidig ble det hørt flere store eksolosjoner og skyting ved hotellet, melder AP.

Les også: - Nasjonen er i sjokk

En politimann hjelper en kvinne ut fra Taj Mahal hotellet i Mumbai. (Foto: STR/REUTERS)

Gikk i dekning

Det britiske paret Alistar og Nicole Griffin er blant gjestene som kom seg ut etter nesten et døgn i dekning.

- Vi ble tatt med ned trappene til første etasje, og det var opprivende å se hvor mange ansatte på hotellet som var drept og hvor mange politimenn som var drept, forteller paret.

130 mennesker er så langt bekreftet omkommet etter at væpnede menn onsdag gikk til angrep flere steder i millionbyen. Identiteten til terroristene vil bli offentliggjort fredag, avslører indisk sikkerhetssjef. Les mer: - Vi vet hvem de er

Her slo terroristene til: