Her er en av gjerningsmenenene idet han og flere angriper en jernbanestasjon i sentrum av Mumbai.  (Foto: Sebastian D'souza/AP / SCANPIX)
Her er en av gjerningsmenenene idet han og flere angriper en jernbanestasjon i sentrum av Mumbai. (Foto: Sebastian D'souza/AP / SCANPIX)

- Vi vet hvem de er

Identiteten til terroristene vil bli offentliggjort fredag, avslører indisk sikkerhetssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi har faste bevis på identiteten til terroristene. Vi vet hvem de er, forteller innenriksdepartementets sikkerhetssjef, M L Kumawat til Business Standard.

Han sier regjeringen har anstrengt seg for ikke å avsløre detaljene som kan hjelpe terroristene siden de fortsatt har gisler i fangenskap.

Han forteller at bevisene vil bli offentliggjort i løpet av fredag.

Les også: Terroristene kom sjøveien til Mumbai

- Kommer trolig fra Pakistan

Den indiske generalen RK Hooda røpet overfor New Delhi Television torsdag noen detaljer om hva indiske myndigheter vet om de som utførte terrorhandlingene.

AVSLØRER: Den indiske generalen R.K. Hooda avslørte torsdag detaljer om terroristene som angrep Mumbai. (Foto: HO/AFP / SCANPIX)

- De kommer trolig fra Faridkot i Pakistan, og prøvde å utgi seg for å komme fra Hyderabad (en indisk by som er hovedstaden i delstaten Andhra Pradesh, red. anm.), fortalte generalen som leder militæroperasjonen mot terroristene.

Tre av terroristene som torsdag ble pågrepet inne på Taj Mahal-hotellet, skal tilhøre terrorgruppen «Lashkar-i-Taiba», som har base i Pakistan.

Denne gruppen har fått skylden for angrep i Mumbai tidligere.

En terroraksjon som rammet flere tog i Mumbai sommeren 2006, og drepte 186 mennesker, ble ifølge indiske myndigheter utført av «Lashkar-i-Taiba» - angivelig med hjelp fra den pakistanske etterretningstjenesten ISI og indiske islamister.

Indiske myndigheter har torsdag kveld dannet seg et klart bilde av hendelsesforløpet og hvordan terroristene ankom finanshovedstaden Mumbai.

Brukte åpen havn

De var bevæpnet med AK-47-rifler, maskingeværer og håndgranater da de ankom sjøveien til Mumbai.

Landkjenningen fant sted i Sassoon-havneområdet, som ligger kort vei unna Taj Mahal-hotellet. Dette åpne havneområdet er et knutepunkt for handelsvirksomheten i den sørlige delen av millionbyen Mumbai.

Ifølge innenriksdepartementets sikkerhetssjef, M L Kumawat, åpnet terroristene først ild utenfor Leopold Cafe før de fortsatte videre mot hotellene Oberoi Trident og Taj Mahal - og resten av terrormålene som ble rammet etter hverandre i løpet av de neste timene.

Blant de som ble drept i terrorangrepene i Mumbai var tre indiske polititopper. En av dem var Hermant Karkare, sjef for antiterroravdelingen.

SLIK ANGREP TERRORISTENE: