Indias statsminister Manmohan Singh talte i dag til folket.  (Foto: AP)
Indias statsminister Manmohan Singh talte i dag til folket. (Foto: AP)

- Nasjonen er i sjokk

Den indiske statsministeren Manmohan Singh mener utenlandske bakmenn står bak Mumbai-terroren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg fordømmer på det sterkeste disse hemningløse voldshandlingene som har rammet uskyldige mennesker, inkludert besøkende fra andre land, sa en dypt rystet statsminister i en tale til befolkningen rett etter klokken 12.00 torsdag.

Manmohan Singh benyttet talen til å kondolere familiene til ofrene for terroraksjonene som har rystet en hel verden, og uttrykte sin medfølelse for de over 300 som er meldt såret etter terrorhandlingene.

Se video av statsministerens tale her:

- Myndighetene vil nå iverksette alle nødvendige tiltak for å ta vare på de som er berørte av det som har skjedd og sikre dem medisinsk behandling, fortsatte statsministeren i talen.

Skylder på utenlandske terrorister

Statsministeren sier at terroraksjonen bærer tydelige tegn på å ha vært nøye planlagt og gjennomført, og at terrormålene ser ut til å ha vært plukket ut med omhu av de som står bak.

- Det er åpenbart at terrorgruppen, som ikke har tilholdssted i landet vårt, har kommet hit for å skape kaos i vår finanshovedstad, sier Singh.

Han berømmer innsatsen til de som nå kjemper mot terroristene. Elleve politimenn, deriblant fem offiserer er meldt drept i sammenstøt med terroristene sålangt.

Singh sier at nasjonen nå må stå samlet for å møte trusselen som møter landet.

- Sikkerheten til utenlandske statsborgere som oppholder seg i landet vårt kan ikke krenkes på denne måten, sa statsministeren i talen.

Den foreløpige etterforskningen tyder på at det skal ha vært pakistanske statsborgere med på terrorangrepene, melder The Times of India.