Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tusenvis av demonstranter okkuperte tirsdag Bangkoks internasjonale flyplass. I dag måtte også innenriksflyplassen stenge for all trafikk etter at demonstrantene har okkupert begge byens flyplasser. Thailands mektige hærsjef har bedt statsministeren gi etter for kravet fra demonstrantene og gå av, men han nekter.

Krise

Turistnæringen er i krise nå som flyplassene er stengt.

- Dette er jo det man lever av i mange deler av Thailand, sier TV 2s reporter Per Kristian Orset på telefon fra Thailand.

Per Kristian Orset (Foto: Tipser-MMS til 02255/)
Turismen er allerede svekket av finanskrisen.

- Flere land, som Kina, advarer folk mot å reise til Thailand med mindre de er 100 prosent nødt, sier Orset.

Denne okkuperingen av flyplassene i Bangkok betyr sannsynligvis at turistnæringen får seg en ny nedtur, slik den fikk etter tsunamien.

- Vi har vært i Bangkok uten bagasje i to dager, vi forstår ikke hva som skjer eller hvor lenge konflikten vil vare, sier en fortvilet turist.

Vanskelig politisk situasjon

Statsministeren har ingen planer om å gå av.

- Den politiske situasjonen i Thailand er uavklart for øyeblikket, sier Orset.

Situasjonen i Bangkok er dramatisk. I natt ble meldt om skyting ved regjeringskontorene. Vitner har hørt skuddsalver fra maskingevær flere ganger.

Fortsetter demonstrasjonene

Folkealliansen for demokrati (PAD) har lovet å fortsette demonstrasjonene til de har veltet regjeringen. Statsministeren stempler okkupasjonen av flyplassene som illegal og mener demonstrasjonene er en trussel mot demokratiet.