ROMANTISK SKÅL: Luke MacFarlane og Matthew Rhys spiller Scotty og Kevin, som lenge har hatt en noe problematisk forhold, i «Brothers & Sisters».
ROMANTISK SKÅL: Luke MacFarlane og Matthew Rhys spiller Scotty og Kevin, som lenge har hatt en noe problematisk forhold, i «Brothers & Sisters».

Var skeptisk til heterofil motspiller

Men homofile Luke MacFarlane fra Brothers & Sisters har bare blitt imponert over «Kevin Walker».

- Matthew Rhys er en fantastisk skuespiller. For en heterofil skuespiller er det som regel litt skummelt å skulle være intim med en annen mann, men Matthew taklet det hele veldig bra. Han nølte ikke et sekund foran de scenene. Han har en teaterbakgrunn, sånn som meg, og jeg tror det gjør en mer åpen for slike ting. I tillegg er han jo fra Wales og har dermed har han det europeiske og litt mer åpne perspektivet på ting, forteller han.

Drømte aldri om skuespillerkarriere

Selv om Luke nå er en suksessfull skuespiller så det lenge ut som om det var noe helt annet han skulle bli.

KOMMET FOR Å BLI: Luke MacFarlane forteller at Scotty har kommet for å bli i Walker-familien.
KOMMET FOR Å BLI: Luke MacFarlane forteller at Scotty har kommet for å bli i Walker-familien.

- Jeg tror de fleste skuespillere på ett eller annet tidspunkt spør seg selv hvorfor de har blitt akkurat det. For min del; jeg aner ikke. Jeg tror kanskje det er for å tilfredstille noe jeg har inni meg. Jeg trodde aldri jeg skulle bli skuespiller, jeg var jo faktisk vokalist i et band på videregående. Bandet het «Fellow Nameless» - et forferdelig navn - og jeg tror det var der jeg forelsket meg i det å opptre.

Signert av Madonna

Og dette var ikke noe hvilket som helst band.

- Vi hadde faktisk kontrakt med Maverick Records, Madonnas plateselskap. Det var vel det at alle i bandet var på litt forskjellige stadier og hadde forskjellige ønsker som gjorde at det ikke ble noe av. I tillegg reiste til Julliard for å studere til å bli skuespiller og da rant det hele ut i sanden.

Byttet ut rock med cello

Likevel angrer ikke Luke på at han lot sjansen til å bli rockestjerne gå fra seg.

- Jeg innså kjapt at skuespill appellerte mer til meg. Musikk er en deilig virkelighetsflukt. Det er rått og følsomt, likevel foretrekker jeg å åpne en bok og starte forberedelsene til en ny rolle jeg har fått. Men jeg spiller fortsatt cello. Og cellospilling tar jeg veldig alvorlig. Jeg har spilt i mer enn 15 år og øver med en cellolærer her i Los Angeles.

Har fått ny kontrakt

Luke fikk i utgangspunktet bare kontrakt for et par episoder av «Brothers & Sisters». Nå avslører han at Scotty blir å se på skjermen en stund til.

- Nå har jeg fått en mye lenger kontrakt. Men hvor lenge Kevin vil ha Scotty gjenstår å se, smiler skuespilleren.

Se «Brothers & Sisters» på TV 2 onsdager klokken 21.40.