Kristin Halvorsen varsler ny krisepakke.  (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Kristin Halvorsen varsler ny krisepakke. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Regjeringen varsler krisepakke

- Tiltakene vil rettes inn mot å bekjempe arbeidsløsheten. Det er ikke aktuelt å gå tilbake på forslagene om formueskatt eller arveavgift, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Hensikten med den finanspolitiske pakken er å dempe utslagene i Norge av den internasjonale finanskrisen. Budsjettiltakene skal understøtte pengepolitikken, for at også lavere rente kan fortsette å stimulere økonomien, heter det i redegjørelsen fra FInansdepartementet onsdag formiddag.

Blant forslagene i krisepakken, som skal presenteres ved årsskiftet, ligger det også inne tiltak som skal øke aktiviteten innenfor bygg- og anleggsbransjen.

Kristin Halvorsen møtte pressen på Stortinget rundt klokken 12.

Til TV 2 Nyhetskanalen gjorde hun det klart at skattelettelser i form av endring i formueskatt og arveavgift ikke er aktuelt.

Opposisjonen var raskt ute med å karakterisere utspillet fra Kristin Halvorsen som et forsøk på å ta regien i forkant av torsdagens finansdebatt.

Tirsdag gikk opposisjonen ut med sterk kritikk mot Stoltenberg-regjeringens håndtering av finanskrisen.

LES OGSÅ: Opposisjonen krever milliardpakke

- Dette er vår handlingsplan for å møte finanskrisen, sier finansminister Kristin Halvorsen til TV 2 Nyhetskanalen.

Lover ikke skattelettelser

- Hvilke spesifikke tiltak er det som kommer?

- Denne pakken er ikke ferdig ennå. Vi kommer tilbake til Stortinget ved månedskiftet januar/februar. Da mener vi at vi har et noe bedre overblikk over hvordan finanskrisen slår ut i arbeidsmarkedet. Vår bekymring nå er arbeidsløsheten. Sånn som situasjonen ser ut nå, blir det mer av det som allerede ligger inne i budsjettet, som har flere vedlikeholdsoppgaver inne - enten det dreier seg om skolebygg, kirker, veier eller jernbane. Bygg og anlegg er den delen av arbeidsmarkedet som rammes raskest av arbeidsløshet, sier Halvorsen til TV 2 Nyhetskanalen.

- Er skattelettelser inne i planene?

- Det er ikke aktuelt å gå tilbake på forslagene om formueskatt eller arveavgift. Tvert imot er det veldig viktig med rettferdig fordeling når en skal håndtere en krise. Det ser vi fra andre lands forslag. Vi ser at mangel på rettferdig fordeling har forhindret effektive krisetiltak. Om det er aktuelt med andre typer skatteforslag? Jeg skal ikke avvise noen forslag akkurat nå, men jeg tror at det vi nå ser, dreier seg først og fremst om å ruste opp vedlikeholdsoppdrag, sier Halvorsen.