Bygg byggeplass heisekran illustrasjon (Foto: Morten Holm)
Bygg byggeplass heisekran illustrasjon (Foto: Morten Holm)

Byggenæringen skylder på Halvorsen

- Min bekymring er at Kristin Halvorsen ikke innser alvoret i situasjonen, sier Audun Lågøyr i Byggenæringens Landsforbund etter nyheten om Skanska.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdagens nyhet om at entrepenørgiganten Skanska kutter 800 stillinger i Norge, ses på som det første alvorlige tegnet på ytterligere kutt i byggenæringen.

Forutså nedgang

Audun Lågøyr i Byggenæringens Landsforbund sier til TV 2 Nyhetskanalen at prognosene i det siste har pekt mot «et betydelig fall» i byggenæringen i 2009.

Nå retter han kritikk mot Stoltenberg-regjeringen og finansminister Kristin Halvorsen for at det ikke er tatt grep på et tidligere tidspunkt.

- Min bekymring er at Kristin Halvorsen ikke innser alvoret i situasjonen. Tiltak i byggenæringen virker ikke to dager etter at de er vedtatt, sier Lågøyr til TV 2 Nyhetskanalen.

Skanska beklager

Sjokknyheten om masseoppsigelsene hos entrepenørgiganten beklages av toppledelsen i konsernet, som har en 100 år lang historie i Norge.

Boligutvikleren Skanska Bolig er blant Norges ledende boligutviklere med sterk markedsposisjon i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Tillegg har konsernet en rekke virksomheter i Norge.

- Jeg beklager at dette rammer så mange medarbeidere og deres familier, sier Skanskas toppsjef Johan Karlström i en pressemelding.