Skanska tunnel elementer slepes til Bjørvika
Skanska tunnel elementer slepes til Bjørvika

Skanska sier opp 800

Entreprenørgiganten Skanska kutter 800 stillinger i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- For å møte det nye nivået vil Skanskas virksomheter i Norge redusere sin kapasitet gjennom å nedbemanne med inntil 800 årsverk, av totalt 4700. Prosessen er allerede i gang og om lag 250 årsverk er avviklet til nå. Om lag 150 årsverk forventes avviklet ved naturlig avgang, heter det i en pressemeddelelse fra Skanska.

Usikkert marked

Skanska forklarer nedbemanningen med at det nå råder stor usikkerhet med hensyn til hva som vil skje i 2009 på grunn av finanskrisen, og for å møte den kraftige volumnedgangen vil Skanska redusere sin kapasitet med 3400 årsverk i Norden, av totalt 20.500. Konsernet reduserer dermed aktivitetsnivået for 2009 med rundt 15 prosent.

Les Kjetil Løsets blogg: Nå ryker jobbene

Konsernet har en 100 år lang historie i Norge, og den norske grenen av Skanska omfatter mange virksomheter - der entreprenøren Skanska Norge AS og boligutvikleren Skanska Bolig AS er de to største. Selskapet ble etablert allerede i 1906, under navnet Ing. F. Selmer.

Milliardomsetning i Norge

Konsernet som nå varsler nedbemanning omsatte i 2007 for 11 milliarder kroner, og Skanska Bolig er blant Norges ledende boligutviklere med sterk markedsposisjon i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

3400 mister jobbene i Norden

Skanska sier opp i alt 3400 ansatte i Norden. 2000 svenske og 600 finske Skanska-ansatte vil også miste jobbene sine. Det er satt igang forhandlinger med fagforeningene, opplyser selskapet om den dramatiske nedbemanningen som nå er varslet.