No name (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
No name (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Erna ber Apenes roe seg

Solberg vil ha ro i partiet - mener Apenes har gått langt over streken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nominasjonsprosessen i Østfold Høyre har vært svært turbulent.

Eksklusjon, oppheving av eksklusjon, kampvotering og munnhoggeri har vært ingrediensene. Nå er det nok, sier partileder Erna Solberg.

- Lite gjennomtenkt

- Alle har lov til å si det de vil, men det betyr ikke at det man sier er bra, klokt eller gjennomtenkt. Jeg synes Georg Apenes burde tenkt seg bedre om før han kommer med den type uttalelser han har gjort, sier Høyre leder, Erna Solberg til TV 2 Nyhetene.

Solberg mener beskrivelsene Apenes gjorde av Engeset ikke er riktig.

- Det har vært sagt stygge ting om Martin Engeset. Det har ikke vært riktige beskrivelser av han. Han har vært en flott stortingsrepresentant for sitt fylke, sier Høyre-lederen.

Ikke ekskludert på nytt

Solberg har ingen planer om å ekskludere Apenes på nytt, selv om hun synes han har vært med på å skape en unødvendig tøff nominasjonsprosess.

- Det skal være høyt under taket i Høyre. Det er lov å si ting som er dumt, sier Solberg.

Les også: Apenes benådet

Lørdag dumpet nominasjonsmøtet i Østfold Høyre Martin Engeset fra sikker plass på Stortinget. Han tapte med én stemme mot den tidligere Høyretoppen og sosialministeren Ingjerd Schou.

Engeset var mannen Georg Apenes har kalt "massivt udugelig" og "inkompetent". Det førte til at Apenes først ble ekskludert, så tatt til nåde igjen av partiet.

- Det er grenser for personkarakteristikker. Jeg tror det slår mest tilbake på den som uttaler seg på denne måten, mener Høyre-lederen.

Reagerer kraftig

Partifellen Andre Oktay Dahl reagerer kraftig på Apenes' uttalelser til TV 2 Nyhetene. Han mener Apenes danser på graven etter Engesets nederlag. Dahl mener Apenes burde be om unnskyldning eller trekke seg.

Erna Solberg vil ikke kommentere uttalelsene fra Oktay Dahl, men synes at alle skal legge dette bak seg og heller se framover.

- Det er viktigere å bruke kreftene på å vinne valget til høsten, sier Solberg.

- Tror du dette vil virke skadelig for Høyre?

- Nei, jeg tror det vil være glemt om et par uker.

- Er du fornøyd med resultatet av nominasjonsprosessen i Østfold?

- Ja, jeg er alltid fornøyd med resultater til enhver nominasjonsprosess i Høyre. Ingjerd Schou er en dyktig og flink politiker, men det var også hennes motkandidat, Høyre-lederen.