André Oktay Dahl. (Foto: TV 2)
André Oktay Dahl. (Foto: TV 2)

Oktay Dahl ber Apenes trekke seg

- Han har gått fra å være direktør for personvernet til å bli direktør for personforfølgelse, sier Høyres André Oktay Dahl.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyreveteran Georg Apenes gjør klar champagnen hjemme i Fredrikstad. I dag dumpet nominasjonsmøtet i Østfold Høyre Martin Engeset fra sikker plass på Stortinget. Engeset var mannen Georg Apenes har kalt "massivt udugelig" og "inkompetent". Det førte til at Apenes først ble ekskludert, så tatt til nåde igjen av partiet.

- Jeg tror helt opplagt at Georg Apenes' utfall mot meg, som var sårende og ondskapsfullt har påvirket prosessen, sier Engeset til TV 2 Nyhetene.

Under en kampvotering på nominasjonsmøtet i Moss i dag tapte Engeset førsteplassen på stortingslisten med én stemme mot den tidligere Høyretoppen og sosialministeren Ingjerd Schou. Det fikk Apenes til å ta fram champagnen i kveld.

- Det har jeg tid til og det ser jeg fram til. Min kone er på nominasjonsmøtet og kommer vel hjem etter hvert. Da skal vi sprette den, sier Apenes.

- Danser på graven

Partifellen Andre Oktay Dahl reagerer kraftig på Apenes' uttalelser til TV 2. Han mener Apenes danser på graven etter Engesets nederlag.

- Jeg synes de uttalelsen han har kommet med over lengre tid minner om et menneske som overhodet ikke har menneskelige karakter i forhold til å ta hensyn til andre mennesker. Jeg synes det er et grovt overtramp. Jeg har sagt flere steder at dette er omtrent som å danse på graven til andre mennesker. Jeg synes virkelig dette er ille å se på, sier Oktay Dahl.

Georg Apenes, som er direktør for Datatilsynet, burde be om unnskyldning eller trekke seg, mener Dahl.

- Georg Apenes har i lang tid vært direktør for personvernet i Norge. Nå synes jeg han er blitt direktør for personforfølgelse, sier Dahl til TV 2 Nyhetene.

- Jeg synes Georg Apenes enten burde unnskylde seg eller beklage. Hvis han ikke gjør det, bør han få fortgang i pensjoneringsplanene han eventuelt måtte ha, fortsetter han.

- Vrøvl

Georg Apenes kaller utspillet fra Oktay Dahl for rent vrøvl.

- Jeg kan ikke bruke tid og krefter på å kommentere tøv, sier Apenes.

- Så du avviser det som tøv?

- Ja, selvfølgelig. Det er jo toppen av vrøvl.