Akthar Chaudhry og Heikki Holmås (Foto: Montasje / TV 2)
Akthar Chaudhry og Heikki Holmås (Foto: Montasje / TV 2)

Full krig i SV

Akhtar Chaudhry beskyldes for å kjøpe stemmer i kampen om andreplassen i Oslo SV.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kampen om stortingsplass for Oslo SV tilspisser seg mellom Heikki Holmås og Akhtar Chaudhry.

For etter stormobilisering i det pakistanske miljøet har SV på kort tid fått mange nye medlemmer med minoritetsbakgrunn som vil stemme fram Chaudry. Derfor har Chaudry blitt beskyldt for å ha betalt medlemskontingenten for noen av de nye medlemmene.

- Nei det har jeg ikke gjort. Jeg har sagt det mange ganger. Jeg er brun i huden, ikke tykk i hodet, sier Chaudry til TV 2 Nyhetene.

Nedringt av rasende medlemmer

Fra fredag kveld har Chaudry blitt nedringt av nye SV-medlemmer som er i harnisk fordi de tror Chaudry har offentliggjort deres telefonnummer. Årsaken er at journalister ringer rundt og spør hvorfor de har meldt seg inn i partiet.

Hasnat Ahmad er en av de nye SV-medlemmene som har blitt oppringt av journalister. Han forteller at han ble sjokkert da personen som ringte spurte han ut om innmeldingen.

Sjokkert

- Jeg ble sjokkert da personen som ringte viste at jeg hadde meldt med inn i SV. Det skal ikke denne personen vite, sier Ahmad.

Videre ble han ble spurt om hvorfor han hadde meldt seg inn og hvem som hadde betalt innmeldingsavgiften.

Nå mener Chaudry at noen i SV har lekket listen over de nye medlemmene til journalister.

- Dette er Norges lille Watergate, hvis noen i vårt parti har lekket fortrolig informasjon om våre medlemmer til avisen, sier Chaudry.

Partisekretær i SV, Edle Dåsvand, sier til TV 2 Nyhetene at hun skal undersøke hvem som kan ha hatt tilgang til listene.

- På nåværende tidspunkt vet vi ikke om noen av mediene har disse listene, men dette skal vi undersøke veldig nøye, sier Dåsvand.

Nekter å kommentere

Leder i Oslo SV, Heikki Holmås, ønsker ikke å kommentere påstanden om lekkasje av medlemslistene, men er samtidig tydelig på at han ikke gir seg uten kamp.

- SV snakker pent om å få inn minoriter i viktige posisjoner, nå har du sjansen til å sørge for at SV får inn en representant på Stortinget med minoritetsbakgrunn. Er du villig til å gjøre det?

- Nå er det slik at Oslo SV sin nominasjonskomite, med bredt flertall, ønsker meg som den som kan gjøre den beste jobben for Oslo og for SV på Stortinget de neste fire årene. Da synes jeg det er fair at jeg er med videre i den fighten, sier Holmås