HVOR ER HAN?
T5PC gründer Jim Wolden har endret navn og skjuler seg i utlandet. Tok med seg millioner da pyramideselskapet gikk konkurs. Titusenvis tapte tilsammen én miliard kroner.  (Foto: TV 2)
HVOR ER HAN? T5PC gründer Jim Wolden har endret navn og skjuler seg i utlandet. Tok med seg millioner da pyramideselskapet gikk konkurs. Titusenvis tapte tilsammen én miliard kroner. (Foto: TV 2)

Ingen finner Jim Wolden

T5PC-gründeren har skiftet navn, skylder 38 millioner og bor på ukjent sted i utlandet.

Da pyramiden T5PC (The Five Percent Community) gikk i dundrende konkurs i 2004 ble titusenvis av illsinte medlemmer sittende igjen med store tap. I alt 70.000 personer skal ha satset opp mot én milliard kroner på luftslottet.

T5PC-gründer Jim Wolden er mannen som antas å få ha fått mest ut av selskapet. Han kan ha tjent så mye som 50 millioner kroner på pyramideselskapet.

Stakk til Spania

Rett etter konkursen tok Wolden med seg millionene og dro til Spania. Store bunker ubetalte regninger ble liggende igjen i Norge.

To år senere ble Wolden slått personlig konkurs av kemneren i Sørum. Han skal være skyldig 20 millioner i skatt.

Snart tre år etter pågår bobehandlingen fortsatt og bostyret er nå i ferd med å gi opp jakten på Wolden, skriver rb.no.

Ingen har fått tak i verken T5PC-gründeren eller pengene hans.

Endret navn til Anderson

Nye opplysninger bostyrer Ole Jan Halvorsen har fått, går ut på at Wolden har byttet navn til Anderson.

- I løpet av bobehandlingen har vi pratet med ham kun én gang. Han ringte oss kort tid etter konkursåpningen og fortalte at han delvis oppholdt seg i Spania, men at han forsøkte å finne et sted å bo i Romania. Jeg aner ikke hvor han er i dag. Hvorfor han har byttet navn har jeg ingen formening om, sier bostyrer Ole Jan Halvorsen til rb.no.

I den ene telefonsamtale lovet Wolden å sende en oversikt over hvordan han hadde brukt pengene. Denne oversikten dukket aldri opp.

(Dette er «T5PC» - Se video under)

276243

Det skal være registret 46 krav i boet på til sammen 38 millioner kroner. Wolden har ingen registrerte eiendeler i Norge. Bobehandlingen blir avsluttet i nær fremtid og ingen av kreditorene vil få noe som helst.

I tillegg til skattekravet har bostyret for T5PC-selskapene levert inn et krav på 12,4 millioner kroner.

73 millioner i private transaksjoner

Ifølge Halvorsen har det vært 1.729 transaksjoner på den private kontoen til Wolden i perioden 2002-2005. Det er snakk om 73 millioner kroner som har gått inn og ut av kontoen.

- Vi har henvendt oss til mottakere både her i Norge og i utlandet og spurt dem hvorfor de har fått pengene. Noen svar har vi fått, men fortsatt står mye ubesvart, sier Halvorsen.