Samir Nasri (Foto: CHRIS RATCLIFFE/AFP)
Samir Nasri (Foto: CHRIS RATCLIFFE/AFP)

- Skjelte ut Nasri under EM

William Gallas skal ha mistet Arsène Wengers tillit da han fikk servert utleverende selvbiografi og avslørende intervju samtidig.

live.tv2.no: Man. City - Arsenal (16.00)

Fredagens nyhet om at Arsène Wenger velger å avskilte kaptein William Gallas (31) og bøtelegge spilleren med to ukeslønner, er alt annet enn overraskende.

Likevel sender nyheten sjokkbølger gjennom et samlet Fotball-Europa.

Wenger nektet å lytte
Ifølge avisene The Times og The Sun ble kombinasjonen av spillerens famøse intervju med fransk presse under denne ukens landslagssamling - kombinert med utgivelsen av spillerens egen selvbiografi - dråpen som fikk Wenger til å handle rett før lørdagens kamp mot Manchester City.

I intervjuet i hjemlandet fortalte Gallas om to lagkamerater - trolig Robin van Persie og Theo Walcott - som kranglet i garderoben halvveis inn i 4-4-kampen mot Tottenham.

Les også: Tor Kristian Karlsens blogg om Gallas-feiden

Gallas skal i et oppvaskmøte ved treningsfeltet i Hertfordshire ha forklart at han er feilsitert og forventet å bli trodd, men Wenger skal ha vendt det døve øret til og slått nådeløst ned på oppførselen.

- Kalte Nasri en drittunge
Muligens fordi han også satt på utleverende informasjon sakset fra Gallas' rykende ferske selvbiografi.

I «La Parole est à la Défense» gjengir eks-kapteinen en krangel han hadde med en ung midtbanespiller under sommerens EM-sluttspill. Gallas skriver i boken at spilleren «er en som ingen i Arsenal liker.»

Gallas navngir ikke spilleren, men kaller ham i stedet «S». Fransk media skriver av spilleren omtalt er Arsenals Samir Nasri.

De to skal ha havnet i kraftig verbal krig på treningsfeltet i Sveits fordi Nasri påpekte feil ved Gallas' spill da de to spilte på en liten bane. Deretter utvekslet de følgende strofer:

Gallas: «Prater du til meg? Hvem tror du at du er? Du er kun 20 (noe Nasri var på dette tidspunktet). Jeg er ikke din venn», skriver Gallas i boken.

Spilleren «S» skal ha svart: «Jeg er ikke din venn heller».

Nasri and Gallas (Foto: FRANCK FIFE/AFP)
Nasri and Gallas (Foto: FRANCK FIFE/AFP)

- Tok Henrys plass i bussen
Ifølge The Sun presiserer Gallas videre at Nasri mente han hadde for dårlig overblikk over spillet.

Det skal ha fått den tidligere kapteinen til å se svart.

«Jeg har vært 20 selv. Jeg vet hvordan det er. Men jeg tillit aldri meg selv å prate til en eldre spiller på den måten. Disse unge guttene i EM-troppen var så «cocky» i stilen. De tror de kan alt, men de vet egentlig ingenting», skriver Gallas.

Samme spiller skal også ha satt seg på tidligere Arsenal-spiller Thierry Henrys sete i spillerbussen, noe Gallas omtaler som «direkte frekt».

Gallas rekker også å ta et like oppgjør med sin egen oppførsel i kjølvannet av 2-2-kampen mot Birmingham, hvor han sparket i reklameplakater og nektet å trøste syndebukk Gael Clichy.

- Jeg var litt dum, skriver Gallas.

- Selges i januar
William Gallas ankom Arsenal fra Chelsea i 2006, som en del av avtalen hvor Ashley Cole gikk motsatt vei. Etter den siste tids hendelser blir spilleren trolig utlånt eller solgt til italiensk eller spansk fotball når overgangsvinduet åpner i januar.

Ifølge The Times er det bestemt at Manuel Almunia i kraft av sin alder overtar kapteinsbindet mot Mark Hughes' City-lag lørdag. Visekaptein Kolo Toure er skadet, mens Cesc Fabregas står over med gule kort.

Nasri and Gallas (Foto: HERWIG PRAMMER/REUTERS)
Nasri and Gallas (Foto: HERWIG PRAMMER/REUTERS)