Tonje Larsen fyrer løs og scorer sitt landslagsmål nr. 500 i kampen mellom Norge og Island i håndballturneringen Møbelringen Cup i Oslo fredag kveld.  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Tonje Larsen fyrer løs og scorer sitt landslagsmål nr. 500 i kampen mellom Norge og Island i håndballturneringen Møbelringen Cup i Oslo fredag kveld. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Storseier med bremsene på

- Det var ikke så veldig gøy, sier Kristine Lunde etter storseier over Island.

Norge-Island 36-15 (Fullstendig kampfakta her)

Oppsal Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Åpningskampen i Møbelringen Cup gikk som forventet for Norge. De var knusende overlegne og gjorde som de ville med de islandske jentene.

Frustrert Lunde
Etter første omgang ledet Norge 18-5. Etter hvilen satt de på bremsene og skulle øve på å roe ned, og ikke kjøre kampen med kontringer. Det likte ikke Kristine Lunde.

-Det var en dårlig kamp og ikke så veldig gøy kamp. jeg håper jeg ikke fornærmer noen, men slik var det. Jeg blir passiv når vi ikke kan kjøre kampen, sier hun til TV 2 Sporten.

Se Danmark-Norge kl 1615 i morgen!

Sammen med Tonje Larsen skal hun erstatte duoen Gro Hammerseng og Katja Nyberg i EM i Makedonia.

- Vi skulle roe ned i andreomgangen, så spillet ble så som så. Det blir bedre i morgen når vi møter Danmark. de er nok mer på hugget, sier Tonje Larsen.

TV 2 Sportens håndballekspert Bent Svele kaller kampen en «grei gjennomkjøring».

- De var bunnsolid defensivt i første omgang og gjør en solid kamp, oppsummerer han.

Vant seng
Linn-Kristin Riegelhuth vant en seng som bestemannspris.

Marit Breivik var sånn passe fornøyd etter kampen.

- Vi kommer i gang med fart, men har en del ting vi må jobbe med. Vi prøver å gjøre det, men sovner litt i forsvar i andreomgangen, sier Breivik.

I den andre kampen som gikk i dag, spilte Danmark og Russland 27-27.

Se intervjuer etter Norge-Island her:

276198