ERSTATTER MJELDE: Steinar Nilsen er tilbudt trenerjobben i Brann, og kan erstatte Mons Ivar Mjelde.  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
ERSTATTER MJELDE: Steinar Nilsen er tilbudt trenerjobben i Brann, og kan erstatte Mons Ivar Mjelde. (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

- En sulten ulv

Roald Bruun-Hanssen er ikke i tvil om at Steinar Nilsen er rett mann for Brann.

Bergen (TV 2 Sporten): Det har ligget i kortene en stund og nå er det endelig klart. Tidligere Tromsø-trener Steinar Nilsen overtar som Brann-trener etter Mons Ivar Mjelde.

- Det har vært en lang prosess siden Mons valgte å trekke seg, sier sportslig leder Roald Bruun-Hanssen til TV 2 Sporten.

Han er strålende fornøyd med at Branns nye trener endelig er på plass.

- En samlet klubb stiller seg bak valget og spillergruppen er godt fornøyd. Erik Bakke sier på vegne av spillerne at de er fornøyde og gleder seg til å spille under Steinar, sier Bruun-Hanssen.

Tippeligaen i Fotballguiden: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Toppscorer

Etter det TV 2 sporten kjenner til tar han med seg Rune Skarsfjord som assistenttrener og Truls Hallen som fysisk trener.

Skarsfjord forlot jobben sin som trener i 1. divisjonsklubben Haugesund torsdag, mens Hallen ble ofret i Vålerenga da Martin Andresens første sesong ble evaluert.

Er Steinar Nilsen rett mann for Brann? Stem til høyre og si din mening i kommentarfeltet nederst i saken!

- En sulten ulv
Ifølge Bruun-Hanssen har Brann kartlagt det skandinaviske markedet, blant annet fordi de ville ha en trener som snakker språket. Han er full av lovord om den nye Brann-treneren.

- Han er en ung og fremadstormende trener som vet hva han vil, en sulten ulv. Han er en sterk vinnertype som elsker å konkurrere og elsker å vinner. Det tror vi blir verdifullt for Brann, sier den sportslige lederen.

- Vi har vært på jakt etter en tydelig ledertype, noe det ikke er noe tvil om at Steinar er. Det er et veldig positivt trekk, skryter Bruun-Hanssen.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger på at han er flink til å utnytte teamet han har rundt seg og positive tilbakemeldinger på hans trenings- og kampledelse, sier Bruun-Hanssen og forklarer at Steinar Nilsen har kommet med innspill på hvem han ønsker å ha med i støtteapparatet sitt, og at han vil jobbe med det i tiden som kommer.

- Gleder meg til å komme i gang
36-åringen er enig med Brann om en treårskontrakt.

- Jeg har fått tilbud fra den klubben jeg ønsker å trene. En fantastisk god følelse å få dette i boks. Jeg føler meg virkelig ønsket på Stadion og gleder meg til å komme i gang, sier Steinar Nilsen til Brann.no.

Han konkurrerte til slutt med danske Troels Bech om trenerjobben i Brann, og nå kan Brann-fansen glede seg over at det ble favorittkandidaten som bet på kroken.

- Sånn som det ser ut i dag mener vi at Steinar Nilsen er den beste kandidaten. Vi trenger en som har snøring på norsk fotball, sa Bataljonens styreleder Frank Hellebø til TV 2 Sporten mandag.

- Bra valg
Branns trenerjakt har ført klubben innom en rekke kandidater før de landet på Steinar Nilsen. Ole Gunnar Solskjær, Nils Johan Semb, Åge Hareide, Nanne Bergstrand og Roland Nilson er blant de som har vært nevnt som aktuelle.

Spillerne i Brann er tilfredse med at klubben til slutt landet på Steinar Nilsen.

- Spillerutvalget har vært løpende orientert om prosessen og synes valget av trener er bra. Vi gleder oss til å begynne å jobbe med Steinar når han kommer hit over nyttår, sier kaptein Eirik Bakke til Brann.no.

Tromsø-opptur
Steinar Nilsens trenerkarriere startet da han overtok som Tromsø-trener etter Otto Ulseth i 2005. Den gang sørget han for at Tromsø reddet plassen, men han ønsket ikke å fortsette som trener og ble sportssjef i Tromsø.

Ivar Morten Normark overtok men fikk sparken etter kort tid og Nilsen ble igjen Tromsø-trener - for andre gang på ett år. Nok en gang reddet han Tromsø og deretter har kurven bare pekt oppover for klubben. I 2007-sesongen ledet han Tromsø til en sterk 6. plass, før han sørget for bronsemedalje i 2008.

Som aktiv spilte Nilsen for Tromsø, AC Milan og Napoli, og i sistnevnte klubb var han også kaptein før en skade tvang ham til å legge opp. Nilsen fikk to kamper med flagget på brystet.

Er Steinar Nilsen rett mann for Brann? Si din mening under!