ottomonolog copy
ottomonolog copy

Vil døpe sjiraffen Mette-Marit

Otto Jespersen minnes sjiraffungen som døde i Kristiansand dyrepark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MERK: Ottos monolog ble felt i PFU, så videoen er fjernet.

Det er tunge dager i Kristiansand dyrepark for tiden, etter at en 19 dager gammel sjiraff døde.

Sjiraffmoren hadde helt siden fødselen nektet å gi den mat, og dyrepasserne våket over babyen dag og natt for å finne en løsning - dessverre var det forgjeves.

Les mer: Mauseth dumper «Senkveld» på grunn av «Torsdagsklubben»

Hyller sjiraffen

Otto Jespersen bruker «Torsdagsklubben»-monologen til å hylle det lille, eksotiske dyret som forlot Norge og verden så altfor tidlig.

- Som mange andre i landet er jeg lei meg - men jeg er også forbanna. Kunne det ikke vært gjort mer for å redde den lille sjiraffjenta? Hun ble ikke født inn i et trygt hjem: Faren døde før hun var født. Moren nektet henne mat, og kastet henne ut så fort hun kunne stå på egne bein, og det er jo familieforhold som kunne vært tatt rett ut av klientmappa til et sosialkontor på Oslo øst, sier han.

Se Ottos «Torsdagsklubben»-monologer her

Døper sjiraffen Mette Marit

Otto syns det er spesielt trist at den lille sjiraffungen aldri fikk et navn, så i kjent stil benytter han anledningen til å døpe dyret posthumt.

- Hva er mer naturlig enn å kalle henne opp etter en annen jente fra Kristiansand med ustø gange, lut rygg og uryddige familieforhold? Jeg døper deg herved Mette-Marit.

Les mer: Bli med bak kulissene

Besøk «Torsdagsklubbens» hjemmeside her!