Thomas Quick  sies å lide av schizofreni og personlighetsforstyrrelser. Det har lenge vært tvil knyttet til hans tilståelser.  (Foto: PICA PRESSFOTO/Scanpix)
Thomas Quick sies å lide av schizofreni og personlighetsforstyrrelser. Det har lenge vært tvil knyttet til hans tilståelser. (Foto: PICA PRESSFOTO/Scanpix)

Quick trekker tilståelser

Seriemorderen trekker tilståelser om at han har drept åtte mennesker.

Det var i et intervju med Sveriges Televisions Hannes Råstam at Quick trakk tilståelsene til åtte av drapene han påstår han har gjort. Råstam lager en dokumentar om Quick og etterforskningen av alle drapene han har tilstått, skriver Aftonbladet.

Ni år gamle Therese Johannessen forsvant sporløst fra sitt hjem  på Fjell i Drammen en varm augustdag i 1988.  (Foto: HO/Scanpix)
Ni år gamle Therese Johannessen forsvant sporløst fra sitt hjem på Fjell i Drammen en varm augustdag i 1988.  (Foto: HO/Scanpix)
Thomas Quick har erkjent over 30 drap. Blant annet for drapet på Therese Johannessen i Drammen i 1988. Han ble dømt for drapet i 1998.

Quick har også blitt dømt for drapene på norske Trine Jensen i 1981 og Gry Storvik i 1985. Totalt er han dømt for drapet på åtte mennesker.

Bekreftet opplysningene

Lederen for påtalemyndigheten mot Quick, Christer van der Kwast, fikk vite om tilbaketrekningen tidligere denne uka da han ble intervjuet av samme Råstam.

- Det var rart å beskjeden under et tv-intervju. Jeg måtte kontrollere om opplysningene var korrekte, sier van der Kwast til det svenske nyhetsbyrået TT.

Onsdag fikk van der Kwast bekreftet opplysningene fra Quicks advokat, Thomas Olsson.

Påtalemyndigheten vil ikke jobbe for å få saken gjenopptatt.

Bilde fra Stockholms tingsrett i 1998, hvor Thomas Quick ble dømt for å ha tatt livet av Therese Johannessen ti år tidligere.  (Foto: Løchen, Per/SCANPIX)
Bilde fra Stockholms tingsrett i 1998, hvor Thomas Quick ble dømt for å ha tatt livet av Therese Johannessen ti år tidligere. (Foto: Løchen, Per/SCANPIX)