Apenes og Brede Bøe (Foto: SCANPIX)
Apenes og Brede Bøe (Foto: SCANPIX)

Komiker trekker seg i Apenes-protest

Den profilerte revyartisten og styremedlem i Fredrikstad Høyre, Brede Bøe, trekker seg i protest etter eksklusjonen av Georg Apenes.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser Brede Bøe i en e-post til styret i Fredrikstad Høyre.

- Vår leder Bengt Morten Wenstøb valgte å gå av på prinsipielt grunnlag, og at han ikke finner å kunne effektuere vedtaket. Som følge av dette meddeler jeg styret at jeg går av som styremedlem med umiddelbar virkning, med samme prinsipielle begrunnelse som tidligere leder, skriver Bøe i e-posten gjengitt på Fredriksstad Blads nettsider.

Blir i partiet

Bøe sitter i dag i Fredrikstad bystyre for Høyre. Overfor Fredriksstad Blad understreker han at han fremdeles er medlem av Høyre og vil representere partiet videre.

Bøe var en av dem som stemte imot ekskluderingen av Apenes mandag. Han sier til avisa at dersom samtlige 13 styremedlemmer hadde deltatt i mandagens styremøte, ville ikke forslaget om å ekskludere Georg Apenes fra partiet ikke fått det påkrevde to tredjedels flertall.

Direktør i Datatilsynet og tidligere stortingsrepresentant, Georg Apenes. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)

- Udugelig og inkompetent

Georg Apenes, høyremann og direktør i Datatilsynet, ble mandag ekskludert fra Høyre etter å ha kommet med skarp kritikk av partikollega og stortingsrepresentant Martin Engeset.

Han kalte blant annet Engeset udugelig og inkompetent.

- Jeg har gitt uttrykk for min oppfatning. Jeg har aldri blitt beskyldt for å være ullen eller mumle, så jeg forsøker å være tydelig når jeg engasjerer meg i et samfunnsspørsmål. Hvem som skal representere Østfold Høyre på Stortinget er et samfunnsspørsmål, forteller Apenes til TV 2 Nyhetskanalen.

- Det er min måte å kommunisere på, og det kan sikkert kritiseres.

Se reportasje fra TV 2 Nyhetene:
(artikkelen fortsetter under)

- Stor takhøyde

Generalsekretær i Høyre, Trond Reidar Hole, reagerer på behandlingen av den profilerte Høyre-politikeren.

- I Høyre er eksklusjoner uhyre sjelden, det skal være stor takhøyde. Derfor er jeg enormt fornøyd med at stortingsrepresentant Martin Engeset, som var den angrepne part i dette tilfellet, har gjort det klart at han tar avstand fra eksklusjonen, sier generalsekretær i Høyre, Trond Reidar Hole, til TV 2 Nyhetskanalen.

Østfold Høyre varsler at de vil be Fredrikstad Høyre trekke ekskluderingen av Georg Apenes. Det kommer fylkespolitikerne til å varsle i en pressemelding tirsdag morgen.

Selv har ikke Apenes bestemt seg for om han vil anke eksklusjonen.