Fjelltunvegen Ålesund etter ras (Foto: Scanpix)
Fjelltunvegen Ålesund etter ras (Foto: Scanpix)

Vil flytte tilbake

Flere av beboerne som bodde i boligblokken som kollapset i Ålesund, ønsker å flytte tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag presenterte Ålesund-utvalget sin rapport om fjellraset som førte til at et leilighetskompleks i Fjelltunvegen 31 kollapset. Fem personer omkom i ulykken. Konklusjonen er at sprengning under utbyggingen var forårsaket raset.

LES HELE RAPPORTEN HER.

Vil tilbake

Lederen for boligsameiet Fjelltunvegen 31, Oluf Holm. (Foto: Herskedal, Kjell/SCANPIX)
Rapporten er en del av til de som ble rammet av raset. Lederen av sameiet Fjelltunvegen 31, Oluf Holm, forteller i et intervju med TV 2, at flere av beboerne ønsker å flytte tilbake til Fjelltunvegen hvis det blir godkjent nybygging på tomta.

- Det et dem som vil tilbake, de er de som ikke har lyst og det er de som ikke har bestemt seg ennå. Alt henger veldig mye på hva som gjøres med det videre sikringsarbeidet, sier Holm

Konklusjonen til utvalget viser at sprengningsarbeid var årsaken til at fjellet løsnet. Hvilke tanker har du om det?

- Vel, hadde det vært etterkontroll av terrenget etterpå så hadde det kanskje vært mulig å finne årsaken, men det er jo ikke sikkert. Det er sånn det er, det er et bratt land og det skjer sånne ting. De har gjort det de mente var best å gjøre, men det gikk galt. Sånn er det, sier Holm. Han mener også at det må være naturlig å ha skikkelig etterkontroll og skikkelig sikring før man går videre i et land der det bygges i mange bratte skrenter.

Les mer og se pressekonferansen her: Rasrapporten er klar

Ser framover

Inne i blokka i Ålesund Fjelltunvegen 31 (Foto: Politiet)
For Holm er det nå viktig å se framover. Rapporten er en del av veien videre for dem som bodde i blokka som raste. Hvis det på nytt skal bygges på tomten, må man ha tålmodighet.

- Jeg har ikke lyst til å se bakover. Det vi har gjort siden den tid, det har vi gjort, komme oss videre og konsentrere oss om å komme videre fremover, og ikke se bakover.

Rapporten inneholder også ros til redningsmannskapene som kom til Fjelltunvegen. Holm er enig i at alle etater i Ålesund fungerte så godt som mulig i en helt uvanlig situasjon.

aalesund-akslafjellet680 (Foto: Sara Johannessen/SCANPIX, © SAJ / LOCH )