TIL SALGS: Tore Reginiussen. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
TIL SALGS: Tore Reginiussen. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Reginiussen til Blackburn

Tore Reginiussen kan bli lagkamerat med Morten Gamst Pedersen i Blackburn.

Tore Reginiussen har tatt Tippeligaen med storm.

Nå tyder det meste på at han får proffdrømmen i oppfyllelse. Tromsø skriver på sin egen hjemmeside at at han søndag 23. november reiser til Blackburn for å gjennomgå medisinske tester og samtaler med klubben.

- Vi unner Tore den muligheten han nå får, sier administrerende direktør Tom Bendiksen, og fortsetter:

- Vi vil legge til rette for en overgang for Tore, og det må gjerne være til Blackburn. Vi har et godt og positiv forhold til klubben.

Skal sjekke forholdene
Tidligere har det blitt spekulert i en prislapp på rundt 30 millioner kroner for Reginiussens tjenester. En slik overgangssum vil bety redningen for Tromsøs budsjetter.

Sportsdirektør Morten Kræmer sier imidlertid til TV 2 Sporten at Blackburn foreløpig ikke har kommet med et konkret bud på stoppertalentet.

- Vi har fått en henvendelse fra Blackburn om at de ønsker å snakke med ham og la ham gjennomføre en medisinsk test. Dette er helt standard ved slike forespørsler, forklarer Kræmer.

- Så foreløpig er det ikke snakk om en permanent overgang?

- Nei, nå vil de ha ham på besøk og snakke med ham, så får de finne ut hva veien blir videre. Skulle det imidlertid komme et bud så vil vi sette oss ned og diskutere pris, svarer sportsdirektøren.

- Har satt en pris
Kræmer røper at Tromsø har satt et utgangspunkt for hva en spiller av Reginiussens kaliber er verdt.

Men prisen vil han ikke røpe i media.

- Ja, vi har et utgangspunkt for den markedsverdien vi mener Tore er verdt. Men det får vi ta hvis dette skulle ende opp i forhandlinger. Vi forholder oss rolig og avslappet til dette, sier han.

- Har Morten Gamst Pedersen vært delaktig i overgangen?

- Nei, det kan jeg ikke si. Det er Blackburn selv som har tatt initiativ til dette. De har fått med seg at han har prestert godt på et høyt nivå over tid, sier Kræmer.

Skal teste helsen
Reginiussen mistet flere kamper i Tromsøs Tippeliga-innspurt etter å ha pådratt seg et stygt kjevebrudd.

Men Kræmer avviser at dette er årsaken til at Blackburn ønsker at stopperen må gjennom en medisinsk test.

- En slik medisinsk test er standard ved slike forespørsler. De vil være trygge på at han er frisk og rask, og teste at han «fit for fight». Det ville de har gjort uansett om han ikke hadde vært skadet eller ikke, poengterer sportsdirektøren.

Reginiussen blir i England til 27. november, og kan da ha endt opp som proff i en av verdens beste ligaer.