Reisen_680
Reisen_680

Okseslakting og fest

De norske familienes opphold hos stammefolk er snart ved veis ende.

De tre norske familiene skal ta avskjed med stammene de har bodd hos. Men før nordmennene reiser, vil stammene holde fest for dem.

I Namibia må Reidar enda en gang bite tennene sammen når himbaene overtaler ham til å være med på å slakte en okse. Det er ikke et behagelig arbeid, akkurat. Himbaene får også gaver fra den norske familien. Karin har en spesiell gave til Jon, himbababyen som hun har gitt navn til. Himbaene holder en fest for familien Berg kvelden før avreise, og en beveget Reidar holder familiens avskjedstale til himbafolket.

For familien Alsos i Indonesia er det knapt til å fatte at de snart skal hjem. De våkner etter en natt med lite søvn. Mentawaiene har holdt dem våkne med sine seremonier, og det er en trøtt Stein som fastslår at han og hans norske familie ikke har klart å tilegne seg livsstilen til mentawaiene.

I Ecuador skal familien Prøis snart ta avskjed med waoraniene. De tenker nå over oppholdet og gir gaver til stammen før de reiser. Under oppholdet har sterke vennskapsbånd blitt knyttet og familien opplever sterke følelser før de pakker sakene og drar.

Har de norske familiene klart å integrere seg? Eller har de lært at å integrere seg i en fremmed kultur er mye vanskeligere enn man skulle tro? I neste episode vender familiene tilbake til det moderne samfunn. Det byr også på overraskelser...

Se «Den store reisen» på NRK1 lørdag kl. 20.55.

Se også:

«Vil du bli millionær?» på TV 2 lørdag kl. 20.00.

«Titanic» på TV3 lørdag kl. 21.30.

«The Score» på TV 2 lørdag kl. 22.50.

«Brothers & Sisters» på TV 2 Zebra lørdag kl. 21.10.