Titanic_680
Titanic_680

Romantikk og katasrofe

Denne prisbelønte storfilmen byr på både kjærlighet og dramatikk.

Historien om Titanic, det enorme skipet som sank på sin jomfrutur fra Southampton til New York i 1912, har fascinert generasjoner av mennesker.

Titanic var skipet som ikke kunne synke og som likevel sank. Er det et symbol på vår sivilisasjon? Vi følger skipet fra det legger fra kai i Southampton, til jubelen fra menneskemengder fascinert av det moderne vidunderet av en atlanterhavsdamper.

Om bord møter vi filmens tre hovedpersoner. Rose er en ung amerikansk jente som er i ferd med å gifte seg med en mann hun ikke elsker, fordi moren hennes har tapt sin formue. Cal er den rike mannen hun skal gifte seg med. Jack er en ung men fattig kunstner som har vunnet sin billett i et pokerspill.

På reisen over Atlanterhavet blir Rose og Jack forelsket i hverandre. Dette er intet mindre enn en skandale og en sosial katastrofe for familien til Rose. Cal er heller ikke villig til å gi fra seg Rose uten kamp.

Midt i dette dramaet støter skipet på et isfjell. Titanic som ikke kunne synke viser at det kan synke likevel.

«Titanic» var Hollywoods hittil dyreste film da den ble lansert i 1997. Skipet er gjengitt på en svært overbevisende måte. Kostymer og utstyr er overbevisende tidsriktig. Filmen ble belønnet med hele 11 Oscar-priser.

Amerikansk drama 1997.

Med: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Bill Paxton, Gloria Stuart, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde.

Regi: James Cameron.

Se «Titanic» på TV3 lørdag kl. 21.30.

Se også:

«Vil du bli millionær?» på TV 2 lørdag kl. 20.00.

«Den store reisen» på NRK1 lørdag kl. 20.55.

«The Score» på TV 2 lørdag kl. 22.50.

«Brothers & Sisters» på TV 2 Zebra lørdag kl. 21.10.