Jay Simpson  (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)
Jay Simpson (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)

Herjet etter leggetid

Arsenal er videre til kvartfinalen i ligacupen etter storspill og 3-0 seier mot Wigan på The Emirates.

Arsenal - Wigan 3-0

Etter å ha feid Sheffield United av banen med 6-0 i 3. runde, lot Arsene Wenger sine talentfulle unggutter få sjansen igjen mot Wigan – og de utvalgte skuffet ikke. Selv med en gjennomsnittsalder på 19,09 år i startelleveren, var Wigans mer merritterte spillere aldri i nærheten på The Emerates. Med enorm fart, blendende teknikk og fantastisk overblikk, viste Arsenals tenåringer at de blir å regne i fremtiden.

Iskald avslutter
19 år gamle Jay Simpson var tidlig et stortalent. Som 13-åring fikk han sin debut på ”The Gunners” U-18 lag. Seks år senere viste han at tidligere storspill ikke var et blaff. 42 minutter ut i første omgang ble Simpson spilt fri, og alene med Wigan-keeper Chris Kirkland var debutanten iskald. Han gir lagkamerat Emmanuel Adebayor mye av æren for målet.

- Jeg snakket med Adebayor før kampen, og han sa til meg at jeg bare skulle treffe målet, sier Simpson etter kampslutt.

Etter sidebyttet viste Simpson seg frem igjen – denne gang med god hjelp fra en annen tenåring - Mexicanske Carlos Vela. Vela herjet til tider med Wigans bakre rekker, og forarbeidet til 2-0 var intet unntak. Etter å ha parkert Wigan-forsvaret, serverte Vela en ferdigscoret pasning til spissmakker Simpson – og ungguttens andre Arsenal-mål var et faktum.

Nydelig punktum
Unge Vela viste seg frem både som tilrettelegger og avslutter på eget gress. Fire minutter etter mexicanerens glimrende avlevering, vartet han opp med et kunststykke av en scoring. Et glimrende mottak, en utsøkt vending og en lekker lobb over Wigans Kirkland, var kronen på et strålende Arsenal-verk.

Arsene Wenger var spent før møtet med Premier League-kollega Wigan, men var overbevist om ungguttenes kvaliteter.

- Det er den mest komplette gruppen med unge spillere vi har hatt her i min tid, og jeg er veldig fornøyd med innsatsen de leverer, sier Wenger og fortsetter.

- Det er veldig godt å se at klubbens fremtid er i trygge hender.

Leggetid
Arsene Wenger startet med 16-åringen Jack Wilshere. Han ble byttet ut i 21.30-tiden engelsk tid.

Da Sky Sports' reporter lurte på om det var fordi det var leggetid for ungutten slik:

- Ja, han burde vært i seng for lengst, svarte Wenger og lo.