Calzaghe Jones5 (Foto: AL BELLO, © jm)
Calzaghe Jones5 (Foto: AL BELLO, © jm)

Reiste seg og tok klar seier

Joe Calzaghe med sterk poengseier i helgens store VM-kamp.

Verdensmester Joe Calzaghe (36) har befestet sin posisjon som en av aller verdens beste proffboksere etter at han tok en klar poengseier over bokselegenden Roy Jones Jr. (39) i New York søndag morgen norsk tid.

Tok telling
Toppkampen sto et øyeblikk i fare for å ende med amerikansk seier da Jones sendte waliseren ned for telling i slutten av åpningsrunden, men den erfarne Calzaghe kom seg raskt på bena og fullførte runden.

Drømmeåpningen skulle dog vise seg å bli et ensomt høydepunkt for Jones - allerede innen annen runde var over hadde Calzaghe inntatt førersetet og dominerte deretter kampen gradvis mer og mer helt frem til målstreken.

Vedfullført distanse hadde alle tre dommere scoret elleve av de tolv rundene til Calzaghe.

Calzaghe-Jones7 (Foto: AL BELLO, © jm)
Calzaghe-Jones7 (Foto: AL BELLO, © jm)

- Blir sterkere
Seieren var Calzaghes 46. strake siden proffdebuten i 1993 og hans første forsvar av VM-tittelen i lett-tungvekt (79,5 kilo).

- Han traff meg godt (i åpningsrunden), men det er hva det handler om å være verdensmester. Når jeg går ned reiser jeg meg og kommer sterkere tilbake, sa Calzaghe etter å ha blitt annonsert som vinner.

I følge trefftellertjenesten Compubox traff waliseren med 344 av 985 avfyrte salg (35 prosent) mot Jones - det høyeste antall slag legenden har tatt i mot i løpet én kamp.

Kampen mot Calzaghe var Jones' 57. tur i proffringen.

- Han vant definitivt kampen. Han slo hardere enn jeg hadde forventet at han ville gjøre, innrømmet Jones da det hele var over.

Proffringens tidligere supermann sier han nå er usikker på hva han vil gjøre fremover.

Calzaghe-Jones4b (Foto: MIKE SEGAR, © MS/AC)
Calzaghe-Jones4b (Foto: MIKE SEGAR, © MS/AC)

Vurderer å legge opp
Det samme gjelder også helgens store vinner.

Calzaghe har flere ganger uttalt at oppgjøret mot Jones vil bli hans siste opptreden i proffringen, men 36-åringen har siden sagt at ingenting er bestemt enda.

- Jeg skal diskutere saken med familien min, sier verdensmesteren uten videre hint.

Eksperter og historikere hyller nå Calzaghe som en av tidenes største boksere fra de britiske øyer.