Svein Oddvar Moen  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Svein Oddvar Moen (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Dommer med blålys

Det går fort i svingene for cupfinaledommer Svein Oddvar Moen om dagen.

Haugesund/Bergen (TV 2 Sporten): Norges fotballforbund (NFF) har gitt Svein Oddvar Moen det ærefulle oppdraget med å dømme årets cupfinale.

- Min oppgave blir å løse dette på best mulig vis, sier Moen til TV 2 Sporten.

En annen verden
Til daglig holder imidlertid Moen seg langt vekke fra fotballbanen. Han kjører nemlig ambulanse - og det får han til å se på fotballen i et annet perspektiv.

- Når det koker som verst er det fint å sette ting i et annet perspektiv. Fotball er en liten ting når vi snakker om alvorlig syke mennesker, poengterer Moen.

Jobben som fotballdommer fører til mye pepper. I løpet av årene innrømmer Moen at han har gjort flere feilaktige avgjørelser.

Lært av egne feil
Men årets cupfinaledommer har lært av egne feil.

- Vi har et godt støtteapprat i Norges fotballforbund (NFF) og en god familie bak oss. Vi jobber oss gjennom de negative tilbakemeldingene etter at vi har havnet i trøbbel, sier Moen.

Under cupfinalen må han sørge for at to av Tippeligaens største profiler - Daniel Nannskog og Martin Andresen - holder seg i skinnet.

- Ingen problemstilling
Begge er kjent for et voldsomt temperament på fotballbanen.

- Det er ikke noen problemstilling for meg. Min oppgave blir å løse dette på best mulig vis. Jeg gleder meg voldsomt, sier dommer og ambulansesjåfør Moen.