Sarah Palin
Sarah Palin

Trodde Afrika var et land

Sarah Palins manglende kunnskaper sjokkerte McCains medarbeidere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarah Palin visste ikke at Afrika var et kontinent. Det hevder ansatte med nær tilknytning til John McCain.

Uvitende pitbullmamma

Allerede i forrige uke begynte personer tilknyttet valgkampanjen å anklage Sarah Palin for å ha skylden for de dårlige resultatene i valgmålingene. Og etter at tapet ble et faktum er det flere som står fram og beskylder visepresidentkandidaten for å være uvitende.

Ble rasende

- Hun forsto ikke at Afrika er et kontinent og ikke et land, og spurte om ikke Sør-Afrika bare er et område i landet Afrika, og ikke et land i seg selv, forteller Fox News' politiske korrespondent i McCain-leiren. Alaska-guvernøren visste heller ikke hvilke land som er med i NAFTA - North American Free Trade Agreement, som består av USA, Canada og Mexico.

Dette skapte stor skepsis blant McCains støttespillere.

I tillegg nektet Palin å få opplæring og brifing før hun stilte i intervju med Katie Couric på CBS, men ble allikevel rasende på rådgiverne da hun dummet seg ut. Hun uttrykte ønske om å bryte med kampanjen, og heller klare seg på egenhånd, noe som skremte McCain-teamet.

Ifølge kilder skal Palins frustrasjon ha nådd nye høyder den siste uken. Hun skjelte ut ansatte og kastet papir rundt seg, forteller Fox-reporter Carl Cameron. Han rapporter om mye drittslenging også innad i republikanernes rekker, blant de ansatte i valgkampanjen.

Se hele innslaget fra Fox News her