Krybbedød (Foto: SCANPIX )
Krybbedød (Foto: SCANPIX )

Når man mister et barn

Mange ønsker mer hjelp og støtte i sorgarbeidet etter at man har mistet et barn. Les alle svarene fra nettmøte om barnedødsfall her på God Morgen Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange foreldre har opplevd å miste et barn. Hvert år dør rundt 200 barn under fire år i Norge. I tillegg er det 220 dødfødsler.

De vanligste årsakene til dødfødsel er morkakesvikt, morkakeløsning, infeksjoner og navletrengskomplikasjoner. Det er et av svarene fra nettmøte om barnedødsfall. Les flere svar nederst på siden.

Anette Stensland Haugnæss mistet sin datter Amalie en uke før termin. Hun er bidragsyter i boken "Små føtter setter dype spor".

- Vi burde fått bedre hjelp i sorgprosessen. Det sier Stensland Haugnæss til God morgen Norge.

Anita Owren startet nettforumet "Englesiden". Hun mistet sin sønn Odin under fødselen.

271600

Trine Giving Kalstad er fagsjef i Landsforeningen uventet barnedød. Hun har lang erfaring med sorgarbeid og har ansvar for faglig innhold under en internasjonal konferanse som Norge er vertskap for denne uken - The 2008 International Stillbirth Conference , som finner sted på Oslo Plaza 5. - 7. november.

Se også:

Landsforeningen uventet barnedød

www.englesiden.com

Commentum forlag for boken «Små føtter setter dype spor»

Alle tre stilte til nettmøte om barndødsfall. Sorgen over å ha mistet et barn slipper ikke taket på mange år og mange ønsker mer hjelp til sorgprosessen. Det er noen av spørsmålene fra nettmøte.

Les alle svarene fra nettmøte her: