IKKE FORNØYD MED REGJERINGEN: KrF-leder Dagfinn Høybråten lanserer egen krisepakke for norsk næringsliv. Her taler han under partiets strategikonferanse i Bergen i september.
IKKE FORNØYD MED REGJERINGEN: KrF-leder Dagfinn Høybråten lanserer egen krisepakke for norsk næringsliv. Her taler han under partiets strategikonferanse i Bergen i september.

Her kommer Høybråtens krisepakke

Mener statsbudsjettet er gått ut på dato.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen kan ikke lenger sitte passive og se på at vi får massiv arbeidsledighet i tiden som kommer. Det mener KrF-leder Dagfinn Høybråten. I helgen lanserer han en egen krisepakke for norsk næringsliv.

De er langt mer fornøyd med seg selv enn regjeringen. For statsbudsjettet for neste år har allerede gått ut på dato, skal vi tro Kristelig Folkeparti.

Krever tilleggspakke

- Regjeringen må snarest fremme for Stortinget en tilleggspakke til statsbudsjettet den bør være på minst fem til seks milliarder, slik at vi hindrer bråstopp i bygg- og anleggssektoren med de store ringvirkningene vi ser når det gjelder arbeidsplassene, sier Høybråten til TV 2 Nyhetene.

Bare i bygge- og anleggsbransjen spås det 60.000 ledige om kort tid, men heller ikke på dagens møte med organisasjonene kom regjeringen med nye tiltak.

Utålmodig

- Det er meget uklokt, jo lenger man venter jo tøffere blir utviklingen for norsk økonomi og norske arbeidstakere, vi bør benytte den handlefriheten vi har til å møte den situasjonen som er under oppseiling og hindre at vi får en så stor arbeidsledighet langs hele kysten, mener KrF-lederen.

I helgen lanserer KrF sin egen krisepakke. De vil blant annet bruke mer oljepenger, senke skattene og øke investeringene i vei og jernbane.

- Det er nødvendig at regjeringen nå kommer i gang og starter opp og ikke sitter som passive tilskuere til at vi får en massiv arbeidsledighet i tiden fremover, sier Høybråten.