sangere skal vi danse (Foto: Thomas Reisæter)
sangere skal vi danse (Foto: Thomas Reisæter)

Fra Ten Sing til TV-dans

Vokalistene i «Skal vi danse»-bandet skaper hallelujastemning på parketten.

Samtlige av årets «Skal vi danse»-vokalister har bakgrunn fra kristne musikkmiljøer.

- At vi ble plukket har ikke noe med religiøs overbevisning å gjøre, men rett og slett talent og erfaring. Vi har en fin gjeng og vi koser oss på jobb. sier vokalist Ingvild Pedersen.

Sammen med Ole Børud og Karin Okkenhaug Seim utgjør hun stemmeprakten i årets dansesesong.

Se alle bildeseriene fra «Skal vi danse» her.

Behov for Gud

- Jeg er kristen og har vært det hele veien. Det blir bare viktigere og viktigere for meg og har vært en bevisstgjøring for min del. Jeg har behov for Gud i livet mitt og trekker med meg at jeg er en kristen person også på scenen, sier Børud, som tidligere var medlem i den kristne barnegruppa Børudgjengen.

Hele familien Børud har i en årrekke eksponert seg på det norske musikkmarkedet, og da med et religiøst budskap. Siden Ole fylte 16 har han jobbet heltid som musiker, med alt fra gospelgruppa Arnold B Family til vokalist i kristenbandet og metallbandet Extol.

- Jeg har vokst opp med sang i barnekor og ungdomskor i menighetssammenheng, sier korist Karin Okkenhaug Seim.

- Jeg har kanskje ikke en kristen bakgrunn som de andre to, men har også hatt min tid i tensing og kor. Jeg har ikke frontet ting eller jobbet mot det slik som for eksempel Ole har, sier Ingvild.

Les bloggene til kjendisene i «Skal vi danse».

Trives på jobb

Trioen stortrives sammen i «Skal vi danse», og lovpriser samholdet og menneskene i produksjonen.

- Det er en hyggelig jobb med masse hyggelige mennesker. Slik er det ofte når man jobber med musikk, det er mange trivelige mennesker, sier plateaktuelle Ole.

Også Ingvild har mye positivt å si om «Skal vi danse».

- Jeg synes det er spennende å jobbe med direktesendt TV. Før har jeg vært med på «Singing Bee» på TV3 i og «Beat for Beat» på NRK.

Les mer: Dette danser kjendisene

God CV

Karin har også jobbet som «Idol»-korist og har samarbeidet med produsentene David Eriksen og Espen Lind og artister som Maria Mena, Dance with a stranger, Christian Ingebrigtsen og Lars Lillo Stenberg.

Ingvild Pedersen deltok i Melodi Grand Prix i 2003.

- Jeg kunne nok tenkt meg å ha fått en ny sjanse der, men jeg hadde født ett år før og var litt i tåka ennå, sier hun om deltakelsen.

Og under TV-sendingene av «Skal vi danse» har Ingvild en litt spesiell utfordring.

- Jeg kan ikke se på danserne mens jeg skal fremføre en låt for da slutter jeg å synge. Jeg blir så engasjert og opptatt av hvordan det går med dem. Jeg kan prøve å se litt på generalprøvene og da kan det hende jeg detter ut, smiler hun.

Les alt om «Skal vi danse» her

Se video med kapellmester Echard Bauer i videovinduet under.

269555