Pia Haraldsen skulle egentlig reist til USA for å dekke den amerikanske valgkampen 8. oktober, men avslag på hennes søknad om journalistvisum satte en stopper for disse planene.

- Trenering

Heller ikke artistvisum er innvilget tidsnok til at Pia kan reise til USA for å dekke valget.

TV 2 velger nå å avslutte prosjektet:

- Det er bare en drøy uke til valget, og skulle Pia kunne gjøre en jobb i USA måtte hun ha reist nå. TV 2 er svært skuffet over at Pia ikke har fått innvilget visum i tide til å dekke den amerikanske valgkampen. Vi hadde ikke ventet en slik behandling fra et land der ytringsfrihet blir sagt å stå så strekt som i USA, sier informasjonssjef Marianne Røiseland.

Røiseland reagerer på det hun oppfatter som trenering av saken.

- Visumsøknaden kunne vært avgjort for lengst. Dette har handlet om vilje. De amerikanske myndighetene har ønsket å si nei, men har i stedet trenert saken til den døde av seg selv. Det har jo ingen hensikt for Pia å reise for å dekke valget, når valget er over.

Med tanke på hvor viktig humor og satire har vært i den amerikanske valgkampen, er dette oppsiktsvekkende, sier hun.

Røiseland understreker at TV2underholdning.no er svært fornøyde med måten Pia har dekket den amerikanske valgkampen på fra Norge.

Betalte

Pia Haraldsen søkte om artistvisum slik hun fikk beskjed av den amerikanske ambassaden om å gjøre, onsdag 8. oktober.

TV 2 valgte å betale 1000 dollar, en sum som skal garantere svar på visumsøknaden i løpet av 15 kalenderdager.

Det er Homeland Security i California som behandler Pia Haraldsens søknad.

Da produksjonsselskapet Rubicon som har håndtert Pias søknad tok kontakt med USA mandag i forrige uke, fikk de beskjed om at søknaden manglet et vedlegg. Klokken som teller dager var stanset til dette var på plass.

Dette vedlegget ble ikke etterlyst da søknaden ble levert, og Rubicon har heller ikke før de selv tok kontakt fått beskjed om at søknaden hadde mangler.

Rubicon har ved gjentatt anledninger tatt kontakt med Homeland Security for å få svar på hvilket konkret vedlegg de trenger, men har ikke fått svar på dette.

Pysjamasparty

Pia er ved godt mot på tross av at USA-turen nå er avlyst:

- Jeg er i godt humør og har kjøpt inn nytt silkesengetøy til valgnatten. Nå blir det frikveld og pysjamasparty med noen gode venninner natt til onsdag. Vi skal lese høyt fra selvbiografien til Barack Obama, ha putekrig og selvfølgelig følge valget utover natten. Jeg er sikker på at det kan bli riktig så hyggelig så lenge vi klarer å zappe oss forbi de kjedelige reportasjene til han skallede TV2-reporteren, Øyvind Brigg, avslutter Pia Haraldsen.